לא מתאים לפורום

  • חישוב דמי פיצויים וזכויות בדמי אבטלה
    דינה | 13/01/2009 14:36

    שלום, אני עובדת במפעל ייצור, תעשיית הפלסטיק, מאז 2001, בתפקיד מנתחת מערכות ERP במחלקת מערכות מידע. אני נשואה ואם ל-4 ילדים מגיל 9 עד שנתיים. התחלתי לעבוד בשכר 4000 שח. לאחר כ 3 חודשים קיבלתי העלאה גדולה ושכרי ניקבע על כ- 6000. בשנת 2004 שכרי הועלה שוב ל7900 ומאז אוגוסט 2007 עומד על 8300. בשנה האחרונה החתימו אותי על סעיף 14 ב(?) של חוק הפיצויים(?) שאלתי היא- כיצד יחושבו פיצויי הפיטורין שלי במידה ואתפטר והאם יש הבדל בחישוב, במידה ואצליח לקבל מכתב פיטורין. בנוסף- אילו זכויות יהיו לי בקבלת דמי אבטלה, בשני המקרים? אני מוסיפה את סיפור העסקתי המלא- במידה ויש שם משהו חשוב... מתנצלת מראש על אורך ההודעה.. בשנת 2004 יצאתי ל6 חודשים חופשת לידה. בשנת 2005, חליתי בסרטן ויצאתי לשנה חופשת מחלה, עם 100% נכות. חזרתי לעבודה וביקשתי לעבוד משרה חלקית, 8:00 עד 15:00 בלבד, בתקווה להוריד מכמות הלחץ ולהיות יותר עם הילדים. המשרה אושרה והתחלתי לעבוד. לאחר כחודש בלבד, עובדת מרכזית במחלקת מערכות מידע הודיעה על התפטרותה,(זו עובדת שהגיע מעט לפני שחליתי, אני חפפתי אותה לתפקיד, במהלך השנה שלא הייתי בעבודה היאבעצם ביצעה את תפקידי) ממש רגע לפני עלייה לאוויר של מערכת ERP חדשה- יש להבין שזהו רגע מאוד קריטי למפעל- מערכת ERP עולה הון ותהליך העלייה לאוויר בדרך כלל מאוד קשה ולעיתים קרובות נכשל - במקרים כאלו המפעל בסכנה גדולה מאוד. מנהל מערכות מידע, שהיה גם המנהל הישיר שלי, פנה אלי בבקשה לחזור לתפקידי הקודם ולעזור בעלייה לאוויר. היה ברור לשנינו שהמשמעות היא ימים ארוכי וקשים. לאחרי דיונים ארוכים, הוא הציע לי עלייה קלילה בשכר (5%) והבטחה שמייד לאחר התייצבות המערכת, יותר לי לעבוד בשעות שביקשתי, תוך השלמת עבודה מהבית. בחוזה נכתב: שעות עבודה גמישות, עם אישור עבודה מהבית. בשום מקום לא נרשם שזוהי משרה חלקית. בתקופה הזו עבדתי כל יום 8:00 עד 18:00 לפחות, לפחות פעמיים בשבוע נשארתי עד 19:00 וגם 20:00. במהלך תקופה זו גוייס מנהל צוות למחלקה שהפך להיות המנהל הישיר שלי- ומעליו מנהל מערכות מידע. בשנת 2007 יצאתי שוב לחופשת לידה של 6 חודשים. בשנה וחצי האחרונות, לאחר ששבתי מחופשת לידה- התחלתי באופן הדרגתי לקבל ממנהל מערכות מידע תחושה שאינו מרוצה. דברים קטנים - הוא הפסיק לפנות אלי באופן ישיר. שיחות יומיות של עבודה נעלמו, הפסיק להעביר אלי משימות, הגישה השתנתה. החשש אושש כאשר לפני כ4 חודשים גייסנו עובדת חדשה- ההוראה של מנהל מערכות מידע לראש הצוות שלי- לא לתת לי לחפוף אותה. בפועל היא קיבלה את החפיפה ממני כי חבר הצוות הנוסף לא ממש טיפוס של הדרכות.. אבל את האחריות על התהליך ואפילו הקרדיט- לא קיבלתי. במהלך תקופה זו בחרתי לעבוד עד 17:00 יום בשבוע, בנסיון נוסף להוכיח את עצמי מחדש. סביב אוקטובר, עלה צורך בניהול פרוייקט גדול בארה"ב, והוא היסס אם לתת לי את האחריות. פניתי אליו אישית והוא הבהיר כי כל עוד אני עובדת עד 15:00, הוא לא ייתן לי פרוייקטים. לקחתי את הנושא ברצינות, אך עם בעל עצמאי וארבעה ילדים, לא הצלחתי להביא עצמי להתחייבות לעבודה על יום עד 17:00- הודעתי לו והבטחתי שלמרות זאת, אני מחוייבת לכל פרוייקט שיתן לי ושאשאר שעות נוספות על פי צורך. קיבלתי את ארה"ב, אפילו נסעתי לשבועיים(!) לצורך עלייה לאויר באתר. הוכחתי שאני מחוייבת. הגישה שלו לא משתנה. הקש ששבר את גב הגמל- לפני כשלושה חודשים ביקשתי שינוי בהגדרת החזרי הוצאות נסיעה- עד היום קיבלתי סכום יומי על כל יום נסיעה- רק בימים בהם הגעתי למשרד. הבקשה שלי הייתה להכיר בהוצאה כאחזקת רכב ולתת לי סכום קבוע חודשי, ללא קשר לימי הגעה למשרד אלא כהטבה- הכרה בכך שאני מחזיקה רכב פרטי לצורך עבודה. לאחר דיונים אושרה בקשתי, עם תנאי אחד- עד 4 ימי העדרות- במידה ואני לוקחת יותר מ 4 ימי חופש בחודש,אקבל אחזקה יומית על פי ימי העבודה. מחיתי ובהנחיית ראש הצוות שלי- וויתרתי והסכמתי לתנאי. במהלך תקופה זו המפעל נכנס לקשיים כתוצאה מהמיתון בעיקר בתעיישת הרכב ויחד עם לא מעט עובדים התבקשתי לחתום על אישור קיצוץ של 6% משכרי. חתמתי. בנובמבר- לא שולם לי הסכום במלואו והתעקבתי עם הברור. בדצמבר- זה היה החודש בו נסעתי לשבועיים- שולם לי לפי 12 ימי עבודה בלבד. לקחתי את שני התלושים ופניתי למנהל משאבי אנוש שהוא זה שסגר את ההסכם מולי. במהלך השיחה התברר לי שהכל נסגר במייל בלבד ולא נכנס לי לתיק האישי. פתחתי יחד איתו את המייל להראות לו את הסיכום שלנו והוא שתק. הבנתי שאין עם מי לדבר. פניתי למנהל מערכות מידע שהיה מעורב בסיכום והסברתי את הבעייה שלי. הוא הבטיח שיטופל. באותו יום לא קיבלתי תשובות. למחרת- פניתי למנהל מערכות מידע שנית ושאלתי מה קורה. הוא אמר שאישרו לי חצי מהסכום. עוד אישור לתחושה שלי שאינו מרוצה ולכן לא יבוא לקראתי לא במשימות ואחריות כמו גם בתנאי שכר.. החלטתי שאיני רוצה להשאר.

    • לא מתאים לפורום
      עו"ד רענן קריב | 13/01/2009 16:32

      השאלה מורכבת ומפורטת מידי לפורום. תוכלי לפנות לייעוץ אישי אם תרצי בכך.

    • תגובה
      שיר ורד | 14/01/2009 15:09

      במידה והפרשות לפנסיה היו מתחילת עבודתך אז החתמתך על סעיף 14 איננה חוקית. אם הוחתמת על סעיף 14 במקביל להתחלת ההפרשות אז ההחתמה חוקית, אך היא תופסת רק לגבי התקופה שלאחר התחלת ההפרשות. במקרה זה לגבי התקופה שקדמה, תהיי זכאית לפצויים (לפי שכר אחרון כפול תקופת עבודה שקדמה להפרשות) רק במקרה של פיטורים.