הבטחה בע"פ- דיני עבודה

  • הבטחה בע"פ של מנכל וחזרת החברה ממנה עם עזיבתו
    שחר | 12/01/2009 10:33

    מנכ"ל חברה גדולה בה עבדתי, הבטיח לי בשיחה אישית מענק מסויים על עסקים שאביא לחברה. לצערי לאחר חודש הוא עזב. באותו היום הודעתי למנהלת הישירה על הבטחתו, והיא טענה כי עתה היא תדרש לדון על כך עם המנכ"ל החדש שיגיע. מסיבות שונות שלה, היא לא עשתה כן, בנתיים התפטרתי, ובמכתב ההתפטרות ציינתי כי אני ממתין להתחשבנות בנושא. עד היום לא נתקבלה תגובה לאף פנייה בכתב בעניין הזה. שלחתי מכתב אחרון לפני מס ימים. השאלה היא האם על אף שאין עדכון בכתב ביהמ"ש לוקח בחשבון מקרים כאלו? האם העובדה שלא טרחו להכחיש או לשלול את הבעיה שהעלתי, יכולה להחשב כנקודה "לרעתם"? .בסופו של דבר מדובר בסכום שאינו עולה על 6000 ש"ח, אך המנכ"ל היהיר אינו טורח אפילו להתייחס. מה הסיכוי? מה אני נדרש לעשות?

    • הבטחה בע"פ- דיני עבודה
      עו"ד אקרמן לילך | 12/01/2009 14:12

      השאלה היא האם אתה יכול להוכיח הבטחה זו. אם כן אז יש לך קייס אם לא אז זה בעייתי.

      • הוכחה התנהגותית בלבד
        שחר | 12/01/2009 14:43

        תודה על תגובתך המהירה. אני יכול להראות דרך התנהגות ,בבכך שפניתי למנהלת הישירה שלי מיד כשהמבטיח עזב, היא תעיד על כך, כמו כן במכתב ההתפטרות שלי (לפני כשנה וחצי) ציינתי זאת, ולאחר מכן כבר בפניות בכתב למנכל החדש. כאשר באף שלב, לא נתקבלה מהם תגובה הדוחה את טענותיי. האם להתעלמות שלהם מהודעותיי לא יהיה משקל , כמו גם התרשמות שופט מההצהרה שלי?