הרעת תנאי עבודה- דיני עבודה

  • הרעת תנאי עבודה
    גיא | 11/01/2009 19:12

    שלום,במסגרת צימצומים בחברה בה אני עובד, צומצם כוח האדם בחברה ולכל העובדים שנשארו הורידו 10 אחוז ממשכורתם..אני משתייך לקבוצת העובדים שנשארה בחברה. בבעלותי רכב חברה עלותו מנוקת לי מהברוטו, בעקבות הורדת השכר  החלטתי שאני מעוניין להפטר מהמכונית (ע"מ שאוכל להגדיל את הברוטו שלי), בעבודה דורשים ממני באם אני מעוניין להיפטר מהמכונית לשלם קנס של חודשיים שכירות. האם הטענה שהריעו לי את תנאי ההעסקה מספיקה על מנת לדרוש שיגלגלו את עלות הפרת חוזה ההשכרה על החברה? (אציין שבחוזה ההשכרה של רכב כתוב שאם חוזה ההשכרה מופסק ביוזמתי אז עלי מוטלת חובת תשלום הקנס ואם יוזמת הפסקת החוזה היא של החברה - כלומר פיטורים עלות הפסקת החוזה מוטלת על החברה)תודה

    • הרעת תנאי עבודה- דיני עבודה
      עו"ד אקרמן לילך | 12/01/2009 13:44

      אין בעובדה שהם הרעו את התנאים והפרו את החוזה בכדי שתוכל להפר אותו אף אתה. הם מצידם לא הפרו את החוזה אלא עשו בו שינוי וכל עוד אתה מוכן לקבלו אז זה בסדר. אם אתה לא מוכן לקבל את השינוי בגין הרעה בתנאים אז עליך לכתוב באופן ברור כי במידה ולא ישיבו אותך לשכר הקודם לא תיוותר לך הברירה אלא להתפטר בדין מפוטר עקב הרעת תנאים ( וכמובן לתת הודעה מוקדמת) ניתן להגיע להסדר עמם בו תהיה מוכן לפגיעה הזו בתמורה לכך שהם ישלמו וכו' אך זה תלוי בהם.