תשובה

  • רישום פלילי
    עומרי | 08/01/2009 14:10

    לפני כיותר מ-15 שנה אבא שלי עבד במלון שבו ארעה גניבה.לפי הבנתי הוא נחקר או נתן עדות והגנב לא נתפס וכיום לאחר יותר מ-15 שנה כאשר ביקשו ממנו להביא רישום פלילי על מנת להתקבל לעבודה,הוא פנה למשטרה לקבלת הרישום הפלילי ולהפתעתו הופיע לו תיק על "גניבת ציוד בפיקוחו" ושהתיק נסגר עקב חוסר ראיות.איך יכול להיות שבמשך הזמן הזה הוא לא ידע כלל שיש לו תיק ושמי שנותן עדות במשטרה או נחקר הנ"ל נרשם לו ברישום הפלילי?כיום אני מעוניין לעבוד במלון בתפקיד קב"ט,אך אני חושש שבמידה וייגנב דבר כלשהו יקרה דבר דומה גם לי מה שייפגע בי להתקבל לעבודות אחרות וגם אני מעוניין לעשות רישיון טייס וכידוע צריך להוציא תעודת יושר מה שלא יאפשר לי להתקדם.

    • תשובה
      RS | 08/01/2009 17:18

      מה שאתה מתאר זהו רישום משטרתי. רישום פלילי קיים קיים אך ורק עקב הרשעה בבית המשפט. ככלל אסור לחייב מועמד לעבודה להציג רישום פלילי, אלא במקרים חריגים.

      • ...
        עומרי | 08/01/2009 17:53

        קיבלנו מהמשטרה את הרישום הפלילי והיה רשום שם על תיק "גניבת ציוד בפיקוחו" ושהוא נסגר עקב חוסר ראיות ואבא שלי לא ידע בכלל על זה מה שאומר שברור שלא הייתה הרשעה בבית משפט אבל זה עדיין הופיע שם.האם על גניבה שביצע מישהו אחר הוא צריך לסבול?

        • מחיקת רישום פלילי
          עו"ד אקרמן לילך | 10/01/2009 09:14

          פנה לפורום פלילי ובדוק הענין, בכל קרה, באם לא היו לאביך הרשעות נוספות בעניין ניתן לבקש למחוק הרישום הפלילי.