הורדת שכר גורפת בחברה

  • הורדת שכר גורפת בחברה
    אלון | 08/01/2009 01:18

    היי, רציתי לשאול מהן זכויות עובד במקרה הבא. הייני עובד בחברת הי-טק שהחליטה להוריד שכר (7%) באופן גורף ממשכורות העובדים. ההודעה ביום שני ואנו מתבקשים לחתום על הסכמה עד יום חמישי או להתפטר. ברצוני לעזוב בעקבות כך ולהחליף את מקום העבודה ולכן התחלתי בחיפוש עבודה. מאחר שמן הסתם לא אמצע עבודה חדשה תוך שלושה ימים (מיום ההודעה על ההורדה) ובטח לא בזמנים קשים אלו, מהם זכויותי במקרה שאחתום על הסכמה? הרי אין לי במקרה זה הרבה ברירות אלא לחתום... כמה זמן, אם בכלל, אוכל לחפש עבודה ולבקש להתפטר ולקבל זכויות של מפוטר? בתודה מראש, אלון

    • הורדת שכר גורפת בחברה
      אלון | 08/01/2009 02:00

      רציתי להוסיף ולשאול אם להוסיף משהו לטופס לפני שאני חותם?

      • הורדת שכר- דיני עבודה
        עו"ד אקרמן לילך | 08/01/2009 09:28

        לא יכולים להכריח אותך לחתום על מסמך שכזה ובאם אתה מסרב לחתום הם יכולים הם לפטר אותך ואז תהיה זכאי לכל שמגיע לך פיצויי פיטורים הודעה מוקדמת וכו'. באם על אף שאתה לא חותם מורידים לך סכום זה מהשכר ולא מפטרים אותך, עליך להוציא מכתב ברור למעסיק כי ב אם בתוך 7 ימים לא יחזירו לך את הכספים הללו וישיבו את המצב לקדמותו תראה בכך הרעת תנאים ותהיה זכאי לפיטורים בדין מפוטר בשל הרעת תנאים.

        • הורדת שכר גורפת בחברה
          אלון | 08/01/2009 15:18

          אבר מאחר ואני רוצה להמשיך לעבוד בזמן שאני מחפש עבודה חדשה, אינני מעוניין לידע את המעביד על כך. איך בחוק לאפשר לי לחפש עבודה ולהתפטר מאוחר יותר בדין מפוטר?