תשובה

  • הודעה על כוונה להרע בתנאים
    עדי | 04/01/2009 20:21

    שלום, אני אשת מכירות בחברה למעלה משלוש שנים. לפני כחודשיים, הגיע למחלקתי מנהל חדש. הוא הביא עמו מוכרת מעבודתו הקודמת. מרגע שהגיע, הבהיר בעקיפין כי מטרתו לפגוע בי (לא הסכים להכיר בותק שלי כבסיס להערכה, למרות שזה בא לידי ביטוי בתוצאות, הציב לי יעדים לא ריאליים, נתן לבחורה החדשה מראש משכורת גבוהה בהרבה...). היום זימן אותי לשיחה, בה הודיע על כוונתו לשנות את מבנה המשכורת שלי, כך שבעוד שהיום אני מקבלת עמלה מהשקל הראשון שאני מוכרת - בקרוב אתחיל לקבל עמלה רק מיעד מסויים (ולא הגיוני) אליו אני אהיה אמורה להגיע. האם, בשל כל האמור לעיל, יש לי עילה להתפטר כדין מפוטרת? האם זה מוגדר כהרעה מוחשית בתנאי העבודה? תודה

    • תשובה
      שיר ורד | 04/01/2009 20:31

      עלייך להודיע למעסיקך (רצוי מאוד בכתב) כי שינוי תנאי השכר מהווה הרעה מהותית בתנאי עבודתך ואם לא תתוקן ההרעה תתפטרי בגין הרעת תנאים. אם המעסיק יבצע בפועל את זממו, תוכלי אז להתפטר בגין הרעת תנאים וולתבוע פצויים. במידה והמעסיק יסרב לשלם פצויים, תצטרכי להוכיח שאכן מדובר בהרעת תנאים מהותית (כלומר להראות ששכרך ירד משמעותית למרות שהתפוקה שלך לא השתנתה) ושנתת התראה ואפשר למעביד לתקן את ההרעה. אם תצליחי בכך סביר שתקבלי פצויים.