תשובה

  • עובדת שעתית
    שירי | 04/01/2009 16:34

    שלום, אני מועסקת במשרה זמנית (מחליפה של בחורה שיצאה לחופשת לידה) חלקית (ברמת ההגדרה אני עובדת מ 8:00-14:00 5 ימים בשבוע). שכרי הינו שעתי. למרות שמשרתי הינה חלקית בהגדרתה, בפועל אני עובדת לפחות חצי מהשבוע לפחות 9 שעות אם לא יותר. יש לי מספר שאלות בנידון: 1) האם מתוקף העובדה שאני לא מגיעה ל43 שעות עבודה שבועיות אני לא זכאית לקבל שכר של 125% עבור הימים בהם עבדתי מעבר ל9 שעות ביום? 2)אני עובדת כבר 4 חודשים ומתכננת להכנס להריון.במידה והגדרת תפקידי הינה זמנית מותר למעסיק לפטר אותי למרות שאני עובדת מעל 6 חודשים? (זאת בהנחה שיקבלו אותי לתפקיד זמני אחר כאשר הבחורה אותה אני מחליפה תחזור מחופשת הלידה.) 3) במידה וחליתי ולא הגעתי לעבודה והבאתי אישור מחלה מהרופאה איך זה משפיע על השכר שלי? מה זה בכלל אומר לגבי הזכויות שלי/החובות? 4) כמו"כ-איך נצברים ימי החופשה שלי?האם אני זכאית לאיזשהו תשלום עבורם? מצפה לתשובתכם, תודה רבה, שירי

    • תשובה
      שיר ורד | 04/01/2009 20:37

      1. לא נכון. 2. מותר לפטר בתנאי שאין קשר בין ההריון והפיטורים, לאחר 6 חודשי עבודה יש לקבל אישור המפקחת על עבודת נשים לפיטורים. 3. בכל חודש עבודה במשרה מלאה צוברים 1.5 ימי מחלה, בעת מחלה ניתן לנצל את הצבירה על פי אישורי מחלהשון לא מקבלים שכר, על היומיים הבאים 37.5ֵ מהשכר ועל השאר 75%, יש מעסיקים שמשלמים יותר. 4. ימי החופשה נצברים בהתאם לותק שלך, לאחר צבירתם את זכאית לצאת לחופשה באישור המעסיק ולקבל שכר כאילו עבדת. במידה ולא ניצלת את כל ימי החופשה, תוכלי לפדות את היתרה בסיום יחסי עובד מעביד.

      • תודה ואני מעוניינת לחדד את השאלות
        שירי | 05/01/2009 08:29

        1)לגבי שעות העבודה הנוספות-המשמעות היא שאני כן צריכה לקבל תשלום בגובה 125% משכרי לשעת עבודה על יום בו עבדתי מעל 9 שעות למרות שביומיים שלאחר מכן לצורך העניין עבדתי רק 6 שעות? 3+4) תוכלו לענות לי לגבי ימי חופשה ומחלה לגבי עובדת שעתית וזמנית? תודה רבה!