תגובה חלקית

  • שלום רב. הדיון שלי נדחה. מה עלי לעשות כעת. זה דחוף
    גלי | 04/01/2009 15:50

    נערך לי דיון ב- 18/12/07 (ללא ייצוג עו''ד) שבו תבעתי את המעביד. מכיוון שלא הושגה פשרה ביני לבינו הדיון נדחה והועבר להוכחות בפני מותב. אין עדיין תאריך. לאור זאת כמה שאלות: 1. פוטרתי לאחר 2.2 שנים. לא ניתנו לי תלושי-שכר במשך כל התקופה אלא רק צ'קים - האם זאת עבירה? 2. יש הכחשה מצד המעביד שעבדתי אצלו לגבי חלק מהתקופה. האם התיקון לחוק (מה-1/2/09) לגבי חובת ההוכחה של פירוט ימי -חופשה, הבראה ומחלה בתלוש-השכר יחול גם עלי? (הדיון נדחה בדיוק בגלל הסיבה הזאת - חוסר הוכחות לגבי תקופת -העבודה ומכאן שהוא טען שלא מגיע לי ימי-חופשה והבראה כי לא מלאה שנה לעבודתי. יש בידי דפי-בנק של הפקדות הצ'קים שלו כמו-כן יש אצלו כרטיס עובד שלי. מה נחוץ לי לצורך הוכחה? 3. לא הוגש כתב-הגנה ע''י המעביד אלא רק בדיון עצמו בטענה שהוא לא מבין את כתב-התביעה. האם אין חובה עליו ליידע אותי בזה עוד לפני הדיון כדי שאשיב לו ואכין את עצמי לדיון? 4 . בפרוטוקול לא צויינו מספר דברים חשובים שנאמרו בדיון כמו: א. שלא ניתנו תלושי-שכר ב. שהנתבע לא הגיש כתב-הגנה. האם להוסיף מיידית (בפקס לבית-משפט) דברים שלא נרשמו בפרוטוקול או מספיק לומר אותם בדיון הבא? 5. האם זה נכון שכל ההליך הזה יכול לקחת שנה עד שנה וחצי (?!) רק לדיון הזה חיכיתי חצי שנה והאם יתכן שבגלל פאשלות שלו הוא בעצם רק מרוויח מכל העניין? (משיכת זמן) אודה לכם מאוד אם תוכלו להאיר יותר את עיניי בכל הסבך הזה.. הרבה תודה

    • תגובה חלקית
      שיר ורד | 04/01/2009 20:47

      התיקון לחוק הגנת השכר לא חל עלייך, ואל תבני עליו. אבל, ברגע ששונה החוק השופטים נוטים ללכת לפי רוח החוק המתוקן במקרים של ספק.צקים שנתון המעסיק בגין תקופה שלכאורה לא עבדת אצלו יהוו הוכחה לכאורה שעבדת בתקופה זו , אלא אם כן הוא ימצא הסבר סביר למתן הצקים. אני מציע לך לפנות לביטוח לאומי ומס הכנסה לקבלת נתוני השכר והתעסוקה שדווחו עלייך (לגבי שנת 2007 כבר יש לגבי 2008 זה יקח מספר חודשים) ותוכלי להשוות. אם הם תואמים לתנאי עבודתך האמיתיים הם ישמשו הוכחה לכאורה לטענותייך, אם הם תואמים לדווחי המעסיק , תוכלי לרמוז לו שבמידה והוא לא יסכים לפשרה בהתאם לתביעה ותזכי, תדווחי עליו לשלטונות המס .

      • המשפט עוד לא הסתיים..על סמך מה אתה אומר שזה לא חל
        גלי | 06/01/2009 00:32

        עלי.. וציינתי במפורש שיש לי הוכחות: דפי-בנק (אם השופט ירצה הוא יכול לבקש פרטים נוספים על-סמך ההפקדות..וכרטיס העובד שלי נמצא אצל המעביד) אני באמת לא מבינה.. הרי אי-מתן תלושי-שכר זאת עבירה.. אז למה אני צריכה להוכיח שאין לי אחות או אח.. ואגב מדובר על שנים 2001-2003 (בבקשה תענו לי על שאר השאלות..תודה)

        • תראה.. מדובר במעביד שגם מלין משכורות בצורה קבועה
          גלי | 06/01/2009 00:53

          ושיטתית שבועיים ויותר..אף אחד לא פוצה פה בגלל פחד מפיטורין...אנשים גם לא מבקשים את כל ההטבות שמגיעות להם בגלל אווירה של פחד מפיטורין..אתה לא מבין כנראה שמדובר במעין טרור של עולם שלישי..