תשובה

  • שעות נוספות על דעתו של העובד
    מאיה | 04/01/2009 15:40

    יש לי כמה עובדים שמועסקים במשמרות לפי שעות. שעות המשמרות הוגדרו להם על פי חוק, ומשמרות יום הן בנות 8 שעות ומשמרות לילה הינן בנות 7 שעות. כמו כן הובהר לעובדם שאין ביכולתי ובכוונתי לשלם שעות נוספות ולכן הם מתבקשים לא להאריך את שהותם מעבר לשעות המשמרות המוגדרות. הבעיה היא שעובדים מסויימים נשארים יותר בכל זאת ולמרות הכל, וכשאני מקבלת את תוצאות הנוכחות לקראת תשלומי השכר בסוף החודש אני מגלה שיש עובדים שעבדו 9 וגם 10 שעות למרות זאת. האם אני חייבת לשלם להם שעות נוספות בכל זאת, למרות שעשו זאת על דעת עצמם? תודה.

    • תשובה
      שיר ורד | 04/01/2009 20:53

      בעיקרון כן. עלייך לפקח על שעות עבודתם ולשלחם הביתה במועד. את יכולה לפטר עובד שלא נשמע להוראות בנושא זה. במידה והחתמת אותם על חוזה שאוסר עליהם לעבוד שעות נוספות וקובע שלא יקבלו שכר כלל על השעות הנוספות יש סיכוי שאם לא תשלמי להם על השעות הללו והם יתבעו תזכה בתביעה (רק אל תפטרי אותם לאחר שיתבעו כי אז יטענו שהפיטורים הם בגלל התביעה ולא בגלל הפרת המשמעת). יתכן שבמקרה כזה, בית הדין יפסוק שיקבלו את השכר הרגיל בלבד. מנגד, אם תשלמי את השכר הרגיל סביר שבית הדין יראה בכך כהסכמה שלך לעבודה הנוספת ויחייבך גם בתשלום שעות נוספות.

      • תודה, אבל...
        מאיה | 04/01/2009 21:42

        הבעיה שלי היא שמדובר בעבודת משמרות מסביב לשעון, ולא תמיד יש מי שמפקח על העובדים. זה עניין של אמון. עכשיו מה אני עושה??

        • הבהרה
          מאיה | 04/01/2009 21:44

          כשהתכוונתי שעות נוספות, התווכנתי לשאול האם אני חייבת להם בתשלום של 150%+125%, או לאור העובדה שעשו זאת על דעת עצמם - לשלם שכר רגיל. בכל מקרה אין בכוונתי לא לשלם, רק השאלה כמה.

          • תשובה
            שיר ורד | 05/01/2009 13:17

            תשלום על השעות כשעות רגילות מרע את מצבך, כי הוא נוכיח שאת מעונינת בשעות עבודה אלו ולכן בהחלט סביר שאם תשלמי את השכר הרגיל בגין שעות אלו תחויבי גם בתשלום עבור שעות נוספות. לכן, או שתחתימי את העובדים על כך שלא יקבלו כל שכר על שעות אלו ותעמדי בכך, או שתפטרי את העובדים שמפרים את הוראותיך. (אפשר ורצוי להתרות בפני כל עבוד כזה ולהודיע לו שבפעם הבאה שזה יחזור הוא יפוטר).