ירידת סכום הפיצוים- דיני עבודה

  • פגיעת סכום כספי הפיצויים כתוצאה מהירידה בבורסה
    רננה | 04/01/2009 11:54

    לפי טופס 161 סכום הפיצויים המגיע לי עומד על סכום מסוים, בעוד שבשל הירידות בבורסה הסכום נמוך יותר האם עלי לספוג ירידה זו או שמוטלת חובת ההשלמה של הפיצויים על המעסיק? על מה מדבר ס' 14 לעניין זה

    • ירידת סכום הפיצוים- דיני עבודה
      עו"ד אקרמן לילך | 04/01/2009 14:18

      עסקנו בכך רבות בפורום- אין עדיין החלטה בנושא וסביר להניח שתנתן בקרוב בעקבות מצב המשק. מכל מקום באם אתה חתום על כך שאתה מקבל רק את מה שיש בקופה אז באופן כללי אין על המעסיק להשלים מעבר באם אתה חתום על סע' 14 בלי ציון ספציפי של מה שיש בקופה אז בכללי על המעסיק להשלים למה שקובע החוק. אם מה שרשום בטופס 161 שיש בקופה הוא מעל מה שמגיע עפ"י חוק אז טרם ניתנה הכרעה בנושא ואני סבורה כי ביה"ד יחליט כי אין על המעסיק להשלים למעבר לקבוע בחוק.

      • בתגובה לתשובתך
        רננה | 08/01/2009 15:16

        תודה על התשובה אך ליתר דיוק הפיצויים בקופה משלימים למינימום של פיצויי הפיטורין המגיעים לי לפי חוק ולא מעבר לזה, לפיכך אם אקבל פיצויים לפי השווי בבורסה אקבל פחות מהמינימום לפי החוק. מהי הנחת העבודה במצב זה? הערת מערכת: לקריאה נוספת: חוק פיצויי פיטורין