השפלת עובדת- דיני עבודה

  • השפלת וביזוי של עובדת
    גלית | 04/01/2009 10:18

    מזה זמן רב אני סובלת מיחס ביקורתי ומאוד לא נעים מצד אחד המנהלים בחברה בה אני עובדת. יחס זה עומד ביחס הפוך לביצועי כעובדת מצטיינת בעלת הישגים מעולים בתפקידי. לפני כחודש ימים, התפרץ כלפי המנהל בצרחות ונפנופי ידיים שלא היו רחוקים מאלימות של ממש. במהלך ההתפרצות שנבעה עקב אי הסכמתי לקבל ביקורת (לא מוצדקת לטעמי שהוטחה בי), הוא כינה אותי בשמות גנאי, קילל וביזה אותי, מול עובדים נוספים וקהל לקוחות מזדמן. מאז אותו אירוע אני שומרת מרחק מאותו מנהל, אולם האוירה מבחינתי הינה בלתי נסבלת וקשה לי מאוד להמשיך ולעבוד כפי שהיה בעבר. אני חשה מפוחדת, מבוזה וחסרת ערך ליד חברי לעבודה ומאוד רוצה לתבוע את כבודי האבוד. אבקש לדעת: א. מהן אפשרויות התביעה הקיימות לי? ב. האם עלי לתבוע את החברה בה אני מועסקת או את המנהל עצמו? ב. האם אוכל לתבוע בגין השפלתי בציבור? (נדמה לי שקוראים לזה הוצאת דיבה?) אודה על תשובתכם.

    • השפלת עובדת- דיני עבודה
      עו"ד אקרמן לילך | 04/01/2009 14:26

      ממה שאת מתארת עומדת לך עילת התביעה של לשון הרע/ הוצאת דיבה המהווה אף עבירה פלילית. בגין זה את יכולה לתבוע אותו אישית ואף את החברה את יכולה להוציא מכתב כי באם לא תקבלי התנצלותו בכתב בתוך 7 ימים לרבות מכתב העתק ללקוח שבפניו בוצעה הפגיעה לא תיוותר לך הברירה אלא להתפטר בנסיבות כי לא ניתן לצפות ממך להמשיך ולעבוד במקום שכזה וכי תהיי זכאית לפיצויי פיטורים. קחי בחשבון כי מנסיוני סביר להניח כי תאלצי להגיע לבית הדין ולכן מומלץ להתחיל ולאסוף כמה שיותר ראיות לרבות הקלטות ותיעוד בכתב וכו'.