זכויות בעבודה

  • שינוי שעות עבודה ופיטורין- המון תודה על זמנכם
    דוד | 03/01/2009 16:34

    אני עובד שעתי מספר שנים כאשר בשנה וחצי האחרונות אני עובד במשרה מלאה. אני עובד בתפקיד משרדי, מנהלי. אני עובד בממוצע 200 שעות לחודש בשנה וחצי האחרונות. כמה שאלות: 1) האם המעביד רשאי להוציא עובד לחופשה ללא תשלום, לתקופה בלתי מוגבלת בטענה שאין לו עבודה לתת לו ("לייבש" אתו) וכך בעצם לגרום לעובד להתפטר מבלי שיהיה זכאי בעצם לקבל את פיצויי הפיטורין ואת כל שאר זכויותיו ? 2) האם מגיעים פיצויי פיטורין לעובד שהיה בחל"ת של 3 חודשים (מבחירה או בדרישה של המעביד) ? מה מגיע לו מבחינת זכויות ואם בכלל ? 3) חבר שלי עובד חרוץ מאוד ומשקיע המון בעסודה אך הוא מותש נפשית ומקצועית מה שהוריד את ערנותו והוביל להעלאת מספר הטעויות שלו למרות הערותיהם של מנהליו. שאלתי היא האם יגיע לו זכויות כלשהן במידה שיפטרו אותו מהעבודה ? 4) במידה וידרשו ממני לשנות את אופי עבודתי לעבודת שטח ולא אסכים לכך ולא אודיע על התפטרותי, האם יוכלו לפטר אותי ללא פיצויים או להגיד לי לא להגיע לעבודה מבלי לפטר אותי במשך מספר חודשים ? 5) יש לי קרן פנסיה במסגרת החוק שנכנס בתחילת 2008, האם אני יכול להחליף (או לדרוש) את קרן הפנסיה לביטוח מנהלים או שזה חייב להתבצע באישורו בלבד ? המון המון תודה ושבוע טוב דוד הערת מערכת: לקריאה נוספת: חוק פיצויי פיטורין

    • זכויות בעבודה
      עו"ד אריק שלו | 03/01/2009 18:03

      מעסיק לא רשאי להוציא עובד לחל"ת. באם יפטרו את החבר שלא כדין יגיעו לו פיצויי פיטורים ופיצויי בגין פיטורים שלא כדין זאת בתנאי שהערנות שלא נפגעה בשל סיבה מוצדקת. באם ירעו את תנאי עבודתך ותשלח מכתב התראה שלא יעזור תוכל להתפטר ולקבל פיצויים לאחר מכן. אתה יכול לבחור את סוג הקרן לשם יש להפריש את הכספים אומנם יש לבקש זאת בטרם תחילת ההפרשות. בכל מקרה גם לאחר מכן ניתן להעביר את הכספים.