שאלה נוספת

  • כמה שאלות
    שי | 26/12/2008 01:02

    רקע: אני עובד מהבית עוד מעט 3 שנים, אין לי חוזה עבודה מסודר, ולמעשה שום דבר מסודר.1. האם המעביד יכול לחייב אותי לחתום על חוזה עבודה בו מפורט שאני חייב לעבוד בשעות מסוימות? (עד עכשיו שעות עבודתי היו גמישות). 1.ב. בהנחה שהסכמתי בע"פ לעבוד לפי השעות האלה. והמעביד מתקשר אלי ובודק אחרי כל יום וכל שעה ותופס אותי פעם אחת מחוץ לעבודה האם זאת עילה לפטר אותי ללא פיצויים? (נראה לי שזאת כל המטרה שלו).1.ג. איזה דברים צריך לשים לב בחוזה עבודה?2. האם אני יכול לקחת יום חופש בהתראה של יום? (האפשרות היחידה ליום חופש זה מחלה?).3.א.  אני מעוניין להתפטר (היחס של המעביד שלי כלפי הוא בלתי נסבל, ואני בטוח שהוא עושה זאת כדי שאתפטר בעצמי) מה ניתן לעשות? או איך אני יכול להמשיך לעבוד בלי שהוא ימצא תירוץ שאני התפטרתי.3.ב. מכיון שאני עובד מהבית האם יש דרך שהוא יכול לטעון שאני לא עובד מספיק טוב לטעמו ובגלל זה לא מגיע לי פיצויים?תודה רבהאני קצת בכאוס מוחלטאתם מדהימים

    • שאלה נוספת
      שי | 26/12/2008 01:21

      אחרי שקראתי כאן תשובות לשאלות, כמה הבהרות:אם אני נעלם יום עבודה זה נחשה כהתפטרות, אם מתקשרים אלי וכו' כשאני עובד בבית ואני לא עונה/לא משיגים אותי האם זה גם נחשב כאילו התפטרתי? אם אני לא ממש מבצע את המשימות שיועדו לי, האם גם זה נחשב כהתפטרות מצידי?אני פשוט לא מבין, כמעט כל דבר אפשר לומר שאני התפטרתי ולא לשלם לי דמי פיצויים. מיילא דמי פיצויים אבל גם מכתב פיטורין לא יתנו לי ואז לא אהיה זכאי לדמי אבטלה.מה עושים? איך יוצאים מהברוך הזה? כפי שהסברתי ביני למעביד היה יחס אמון גבוה מאוד ואני עובד מהבית אבל כנראה שהוא החליט להחליף אותי בעובד זול יותר שגם יעבוד אצלו במשרד והוא שינה את היחס שלו אלי מהקצה אל הקצה.

      • תודה
        שי | 26/12/2008 01:27

        אני כבר רוצה להודות לכם על הפורום המדהים הזה, ולעו"ד לילך, כבר מעיון בתשובות הצלתם אותי מליפול בפח שהוא טמן לי. היום הוא שיגע אותי עד שביקשתי ממנו יום חופש כדי להירגע מצורת הדיבור שלו כלפי והיחס המשפיל שלו (אני הייתי צריך להגיע למשרד - יש ימים שאני עובד קבוע במשרד ולא מהבית), הוא כמובן לא הסכים וגרם לי לחשוב שאני יכול לקחת יום חופש בכל מקרה. אם הייתי עושה זאת הוא היה יכול לבוא לטעון שאני התפטרתי. תודה.

        • דיני עבודה
          עו"ד אקרמן לילך | 28/12/2008 09:09

          שלום רב, קודם כל תודה, יש לך שאלות רבות, אציע לך לפנות דרך כפתור הייעוץ אישי באתר לשם הבנה מעמיקה יותר של הדברים