דיני עבודה ואי קבלת עבודה

  • סגירת מקום העבודה ליום אחד ללא הודעה
    *******אלה******* | 24/12/2008 09:53

    שלום, האם יכול מעביד לסגור את מקום העבודה (לסגור ליום אחד לא לצמיתות בגלל סיבות שונות ומשונות שכמובן לא מוצדקות) אסביר: כמה פעמיים כבר קרה שהגעתי למקום עבודתי בבוקר המשרד היה סגור והמעביד השאיר פתקשבו היה כתוב שהיום "המשרד" יפתח משעה 17:00 כלומר סתם הגעתי לעבודה ובזבזתי את יומי- האם ניתן להכריח את המעביד לשלם לי (הרי יכל להתקשר ולפחות היה חוסך לי את ההתארגנות והוצאות הנסיעה) אגב זו לא הפעם הראשונה שזה קורה- אני מגיעה לעבודה ופתאום מתברר שהמעביד לא מגיע היום למשרד ולכן המשרד סגור הוא כמובן מסרב לשלם עבור הימים האלה וטוען שאני אשלים את היום במועד מאוחר יותר אני כמובן צריכה את החופש שלי ולא מוכנה לחוצפה הזו האם מעשו לא חוקיים עפ"י חוק או עפ"י פסיקה ? תודה תודה מראש הצוות כאן ממש ממש מדהים- אין עליכם

    • דיני עבודה ואי קבלת עבודה
      עו"ד רענן קריב | 24/12/2008 18:15

      עובד המוכן ומזומן לעבודה והמעסיק אינו מקבל אותו זכאי לשכרו הרגיל. במצב שתיארת - כשאת באה לעבודה והמקום סגור, את זכאית לשכרך בלא שתופחת יתרת החופשה. יחד עם זאת, המעסיק רשי להודיע מהיום למחר על חופשה של עד7 ימים.