המעסיק צודק

  • בעיה במרכיב שכר
    בוריס | 17/12/2008 13:12

    אני עובד בחברה כ3.5 שנים כשהתקבלתי לעבודה נכתב בחוזה שכר של... + חופשי חודשי בסך של 306 ש"ח החזר נסיעות . פיטרו אותי לפני שבועיים ובבדיקות שערכתי התברר לי עכשיו שעבדו עליי ,וסכום הנסיעות הוא 450 ש"ח לחודש (2 כרטיסי חופשי חודשי בחישוב הכי חסחוני ) כי לא היה לי כרטיס חופשי חודשי מהמקום בו אני גר למקום העבודה היתי זקוק ל2 סוגי כרטיסים ,לא ידעתי כי היתי מגיע עם הרכב לעבודה ולא עקבתי . מאז העלו לי בשכר אבל בתלוש המשכורת רשום לי החזר נסיעות של 306 ש"ח כשבאתי למנהל עם הידיעה הוא אמר לי שהוא לא מכיר חוק שבמקרה שלי הוא חייב לי עד החזר של 21 ש"ח בערך ליום .השאלה הנשאלת האם מגיע לי החזר רטרואקטבי של 3.5 שנים להפרש של עד 21 ש"ח בערך ליום (450 ש"ח לחלק ל22 ימי עבודה יוצא פחות מ21 ש"ח)

    • המעסיק צודק
      שי | 17/12/2008 18:49

      עלי ך להיבא למעסיק הוכחות לגבי מחירו של כרטיס חודשי חופשי בכל התקופה הנ"ל (כי בהתחלת התקופה מחירי הנסיעה היו נמוכים יותר) וכן עלות יומית של נסיעה בתחבורה ציבורית לפי תעריף כרטיסיה. המעביד יצטרך לחשב מחדש את דמי הנסיעות המגיעים לך (לפי הזול מבין חופשי חודשי, עלות יומית בכרטיסיה עד לתקרה כפול מספר ימי עבודה בפועל ) ולשלם את ההפרש.

      • ז"א ש...
        בוריס | 17/12/2008 22:44

        1.אוכל לתבוע רטרואקטיבית ההפרש? 2.יש איזושהיא הצמדה לכול התקופה ? כשהתקבלתי לעבודה הם אמרו לי שזה מה שמגיע לי למרות שהם ידעו שאני יכול להגיע לעבודה רק עם 3 אוטובוסים שונים.