טיפולי פוריות

  • היעדרות בשל טיפולי פוריות
    אושר | 17/12/2008 11:24

    שלום רב שאלותיי הן: 1- האם במקום שלא נהוג לשלם על יום מחלה ראשון ( חוק דמי מחלה ), אזי גם במקרה של היעדרות לצורך טיפולי פוריות כאשר ההיעדרויות אינן רציפות ( אולם בשל אותה סיבה ) לא ישולם לי בגין ההיעדרות? 2- הטיפולים דורשים פעמים רבות היעדרות למספר שעות לצורך בדיקות . האם המעסיק יכול להתייחס לשעות אלו כחיסורים ולא לשלם עבורם ? הנני עובדת כ3 שנים כעובדת ארעית בחברה שבה נהוג הסכם קיבוצי. אני מפנה את השאלה הזו בפורומים שונים ולא זוכה לתשובה היכן אני יכולה לברר את התשובה לשאלות אלו? תודה מראש

    • טיפולי פוריות
      עו"ד אקרמן לילך | 17/12/2008 13:07

      החוק מאפשר העדרות בשל טיפולי פוריות וקבלת תגמול בעבורם כדמי מחלה לכל דבר דהיינו אם לא נהוג לשלם בגין היום הראשון אז לא תקבלי תשלום. גם בגין השעות שבהם את יוצאת- המעסיק מחויב לשחרר אותך אליהם ולהתייחס אליהם כשעות מחלה, אך לא מחוייב לשלם בגינם. התשובות מצויות בחוק עבודת נשים.

      • המשך שאלה-היעדרות בשל טיפולי פוריות
        אושר | 17/12/2008 15:00

        האם זה אומר שעבור החסרה לא רציפה ( באישור הרופא) של 4 ימים בחודש לא אקבל שום תשלום? ( בדאליזה לדוגמא כשההעידרות לא רציפה בגין אותה סיבת מחלה מקבלי)

        • תשובה
          שי | 17/12/2008 18:54

          אין חוק מיוחד לחולי דיאליזה, וגם אצלם המעביד לא מחויב לשלם על כל יום מחלה נפרד. אם קיים אצלכם נוהג , כן לשלם ימי מחלה לחולי דיאליזה, אזי ניתן להגיש תביעה כנגד המעסיק על אפלייה בין עובדת הנעדרת על פי חוק עבודת נשים (לצורך טיפולי פוריות) לבין עובדים אחרים הנעדרים בגלל מחלות אחרות. סביר שבית הדין יקבע שזו אפליה אסורה, יחייב את המעסיק לשלם לך בדומה לתשלום לעובדים החולים האחרים, ועשוי אף לחייב את המעסיק בתשלום פיצוי ללא הוכחת נזק בגלל הפרת חוק עבודת נשים. (בית הדין עשוי לא לחיב את המעסק בתשלום הנוסף, אם ישוכנע שמדובר בהתנהגות בתום לב של המעסיק, אם קודם לתביעה תדרשי להשוות את תנאי תשלום דמי המחלה לאלו של חולי דיאליזה והמעביד יסרב, הסיכוי לקבלת הפיצוי הנוסף יגדל).

        • שואלת שוב
          אושר | 22/12/2008 08:12

          פשוט לא הגיוני לי ומפנה שוב את אותה השאלה: נתקלתי בתשובה הבאה שלדעתי מייצגת גם היעדרות כתוצאה מטיפולי פוריות ? שאלה: עקב מחלתי עלי להיעדר מדי שבוע ביום שלישי לשם קבלת טיפול רפואי. מעבידי טוען שאיני זכאי לדמי מחלה, משום שימי ההיעדרות אינם רצופים, ולכן כל אחד מהם הוא היום הראשון להיעדרות. לדעתי אני זכאי לדמי מחלה, כי כל ימי ההיעדרות נובעים ממחלה אחת. מי צודק? תשובה: חוק דמי מחלה אינו עוסק במפורש בשאלה שהעלית, וגם בפסקי הדין של בית הדין לעבודה לא מצאתי התייחסות אליה. לפיכך לא נותר לנו אלא לפעול בהתאם לאמרתו של השופט האמריקני הולמס, לפיה המשפט אינו אלא הניבוי של פסיקת בתי המשפט. חוק דמי מחלה קובע את גובה דמי המחלה שיש לשלם בעד היום השני, השלישי וכו' להיעדרו של העובד עקב מחלה, אך אינו קובע שהיעדרות זו חייבת להיות רצופה. לפיכך, לדעתי הצדק הוא אתך ולא עם מעבידך, כלומר יש להתייחס לכל ימי היעדרותך לשם טיפול רפואי כאל היעדרות אחת, ולחשב את דמי המחלה בהתאם לכך. המוסד לביטוח לאומי, המתמודד עם שאלה דומה ביחס להיעדרות מחמת פגיעה בעבודה, קובע במפורש בהנחיותיו להתייחס אל היעדרות לא רצופה כאל היעדרות אחת. אם מעבידך לא ישתכנע מנימוקים אלה, תיאלץ להביא את הנושא להכרעתו של בית הדין לעבודה.