שעות טיסה

  • שכר בגין שעות טיסה
    ארי | 17/12/2008 10:43

    במסגרת עבודתי טסתי לחו"ל כאשר לכל צד היייתי צריך לעבור 3 טיסות בזמן מצטבר של 25 שעות בממוצע לכל צד כולל המתנות לטיסות וטיסות המשך. כמה שעות עבודה חייב המעסיק לשלם לי עבור שעות הנסיעה הללו? הנוהג אצלנו הוא שמשלמים יום עבודה רגיל קרי 8.5 שעות ליום טיסה, האם זה נכון וחוקי ללא קשר לשעות הנסיעה בפועל?

    • שעות טיסה
      עו"ד אקרמן לילך | 17/12/2008 13:09

      בעיקרון, אין החוק מחייב לשלם בגין שעת הנסיעה לעניינך ניתן לטעון כי מרגע שהגעת לשדה התעופה בארץ התחלת את עבודתך ומאז יש לחשב את כל שעות העבודה, אך קח בחשבון כי באם קיים נוהג לשלם בגין 8.5 שעות לדעתי סיכוייך קלוש, מה עוד שבוודאי שטענת המעסיק תהיה כי לא בכל ה- 8.5 שעות הללו בחו"ל אתה עובד בפועל וכי יש לך שעות חופשיות אז זה מתקזז.

    • אין חוק בעניין
      שי | 17/12/2008 18:59

      החוק בישראל מיושן וכלל לא מתמודד עם התנאים המיוחדים של עובדים שמעסיקם שולח אותם לעבוד בחו"ל. אם בדרך כלל אתה נוסע למדינות מרוחקות עם זמני טיסה ארוכים לתקופות קצרות, כך שיוצא שזמני השהות בטיסות מהווים אחוז משמעותי מזמן השהות בחו"ל ומזמן העבודה בכלל, כדאי להגיש תביעה כנגד המעסיק להכיר בטיסות הללו כשעות עבודה לכל דבר. לא מוכרות לי פסיקות בנדון ויתכן שאם תתבע יקבעו תקדימים משפטיים בנושא.