תלושי שכר- דיני עבודה

  • אני לא יודעת מה לעשות כבר.. בבקשה עזרה
    אפרת | 17/12/2008 09:35

    יתכן והמעסיק פעל כחוק ברוח פסיקת בגץ שקבעה שניתן לייחס חלק מהוצאות מטפלת כהוצאה עסקית ולכן חילק את התלושים חלק כתשלום של העסק וחלק כתשלום פרטי. האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד! הוסף תגובהייעוץ אישיהדפססגור אני לא יודעת מה לעשות כבר.. בבקשה עזרה(חדש) אפרת 17/12/2008 09:32 מזאת אומרת הוצאה עיסקית? קיבלתי אתמול את התלושים,, ביקשתי על מנת להעביר חשבון בנק את התלושים. מה שהמעסיק נתן לי זה הודאה בכתב שהמשכורת שלי 6300 ברוטו,, בפועל המשכורת היא 6000. בנוסף קיבלתי תלושים של 3 חודשים אחרונים על סך 3000 ש"ח בפועל המשכורת היא 6000 כששאלתי למה זה רק על חלק מהסכום נאמר לי שעל שאר הכסף אין תלושים. אינני יודעת אם יש או באמת אין.. אני אמורה לסיים את החוזה עמם בסוף ינואר ולקבל פיצויים אני פוחדת שאם אדבר על זה המעסיק לא ייתן לי את הפיצויים.. אני מאוד מתוסכלת מזה בבקשה אם מישהו יכול לייעץ לי או לתת לי טלפון של מקום או עו"ד המטפל בבעיות שכאלה...

    • תלושי שכר- דיני עבודה
      עו"ד אקרמן לילך | 17/12/2008 13:13

      מה שאת מתארת הוא לא חוקי, המעסיק מחוייב לתת לך תלושי שכר המשקפים את המציאות. גם חישוב הפיצויים נעשה עפ"י תלושי השכר הללו וכך אף דמי האבטלה באם תחתמי. באם את זכאית לקבלת הפיצוי בכל מקרה עפ"י דין/חוזה אין מה לחשוש שכן המעסיק לא יכול למנוע זאת ממך. באם את עוזבת את העבודה וסיכמת עם המעסיק כי ישלם לך פיצויים אז זה משהו אחר. בכל מקרה, ניתן להעזר בכפתור הייעוץ איש לשם הפניה לעו"ד המתמחה בתחום.

    • תגובה
      שיר ורד | 17/12/2008 19:05

      רק בית דין יוכל לפסוק האם מה שעושה המעסיק זה חוקי או לא. שמרי היטב על ההודא של המעסיק לגבי שכר של 6300 שח , זה יכול להוות בסיס לכל תביעה שתצטרכי להגיש בעתיד. המעסיק מחויב לשלם ביטוח לאומי על כל שכרך, יתכן שעל חלק הוא משלם דרך החברה ועל חלק כמעסיק פרטי. אם הוא לא שילם על הכל, אפשר להתלונן נגדו בביטוח הלאומי (ואם את מתכוונת לתבוע אבטלה תבררי כבר עכשיו אם הוא משלם על הכל, ואם לא תדווחי לביטוח הלאומי , למשל תראי להם העתק של ההודאה שלו ביחד עם תלושי השכר). מעסיק פרטי, גם לא מחויב כלל לתת תלושי שכר.