שכר מינימום- דיני עבודה

  • לא מקבל משכורת מינימום
    תודה | 17/12/2008 09:31

    שלום רב! אימי עובדת במפעל כלשהו שכרגע אין לו הזמנות של סחורה, מה שהמעסיק עושה זה להשאיר את רוב העובדים בבית וכל פעם לקרוא ל 3-4 עובדים (מתוך 10) שיעבדו 8 שעות ביום, לעשות מין רוטציה... הבעיה היא שנכון לעכשיו יוצא לה לעבוד אולי פעמיים בשבוע ומה שזה אומר שהיא לא תוכל להגיע אפילו לשכר מינימום חודשי.. השאלה היא אם יש משהו לעשות בנידון, אם יש חוק כלשהו שיחייב את המעסיק להשלים לה למשכורת מינימום?? המון תודות מראש על העזרה!!!

    • שכר מינימום- דיני עבודה
      עו"ד אקרמן לילך | 17/12/2008 13:15

      ראשית נשאלת השאלה האם משרתה של אמך מוגדרת כמשרה מלאה, אם כן יש לבדוק האם עומדים לזכותה ימי חופש אם עומדים לזכותה ימי חופש המעסיק רשאי להשאירה בבית ולשלם לה ימי חופש בגין ימים אלו. אם לא עומדים לזכותה ימים אלו המעסיק חייב להעסיקה / לפטרה.

      • תגובה ללילך
        תודה | 17/12/2008 16:01

        קודם כל תודה רבה על העזרה! אכן כן היא מוגדרת כעובדת משרה מלאה ומסתבר שיש לה 30 ימי חופש.. מה עליה לעשות, היא צריכה לדרוש ממנו את ימי החופש? בעיקרון המצב הוא שהמעסיק בא בהצהרה לעובדים, ''כרגע אין עבודה, מי שרוצה להיות בבית שיחכה בבית, מי שלא אז שיתפטר'', הוא לא מפטר אף אחד מיוזמתו כי הוא מחכה שהעובד יחליט להתפטר לבד מרצונו, והוא לא רוצה לפטר בעצמו כי הוא לא רוצה לשלם את הפיצויים כמובן.. עכשיו בעיקרון היא עובדת במפעל כבר 3 וחצי שנים, זאת אומרת מגיע לה פיצויים, מה היא יכולה לעשות בנידון? האם היא יכולה איכשהו לדרוש שהוא יפטר אותה נוכח המצב על מנת לקבל את הפיצויים??

        • הצעה
          שיר ורד | 17/12/2008 19:09

          להגיש תביעה בגין הלנת שכר על ההפרש בין השכר המשולם לבין השכר החודשי הקבוע. אם חוזה העבודה קובע שתועסק במשרה מלאה והמעביד לא הוציא אותה לחופשה, עליו לשלם שכר מלא, יתכן שבית הדין יאפשר למעסיק להכיר בתקופה זו כחופשה על חשבון ימי החופשה הצבורים ו/או ימליץ לצדדים להגיע להסכם פשרה של תשלום חלקי בעד ימי ההעדרות הכפויה. במידה ויגמרו כל ימי החופשה (או לקראת סימם), עליה לתת למעסיק הודעה שאם לא יחזור להעסיקה במשרה מלאה, תתפטר בגין הרעת תנאים מהותית ותתבע פצויים. לאחר שהמעביד ימשיך בסרובו, עליה להתפטר עם הודעה מראש כחוק, בתקופת ההודעה מראש עליה לעבוד בהתאם להוראות המעסקי ולדרוש שכר מלא.