דיני עבודה?

  • מועמדות למכרז משרד הביטחון דרך חברות אאוטסורסינג
    אינה | 17/12/2008 07:38

    Tשלום רב. אני במקצועי מהנדסת מערכות מידע . כרגע אני מחפשת עבודה, ובמהלך חודש האחרון פנו אלי 2 חברות אאוטסורסינג שמתמודדות על אותו מכרז במשרד הביטחון. המכרז הוא למנתחת מערכות. החברה הראשונה דרשה ממני לחתום על טופס שלפיו אני מתחייבת לא להיות מוגשת לאותו המכרז ע"י חברה אחרת. בתום ליבי חתמתי על הטופס הזה, ואני צפויה להיות מוגשת על ידיהם למכרז הזה. שבוע לאחר מכן פנתה אלי חברה אחרת עם אותה הצעת העבודה ועניתי לה שאני כבר מוחתמת על טופס ואני לא יכולה להיות מוגשת על ידיהם. החברה השניה טענה שהטופס הזה בכלל לא חוקי ואין חוק כזה שלפיו מותר להיות מוגשת למכרז על משרה ע"י חברה אחת, וזהו בעצם תכסיס של החברה הראשונה. השאלה שלי: האם זה נכון שאני יכולה להיות מוגשת למכרז על משרה במשרד הביטחון ע"י כמה חברות? במידה וכן, האם הטופס שחתמתי עליו בכל זאת יכול לשמש עילה לתביעה. זה מאד דחוף לי, מחכים לי לתשובה. תודה.

    • דיני עבודה?
      עו"ד רענן קריב | 17/12/2008 18:20

      השאלה כלל אינה מצויה בתחום דיני העבודה. אלא דיני מכרזים, ונהלי משרד הביטחון בקשר לחברות מיקור חוץ. על פניו נראה שאי אפשר להציב מגבלה כזו, אך רצוי לבחון את הנהלים הרלוונטיים.

      • תשובה לעו"ד רענן קריב
        אינה | 18/12/2008 08:50

        האם דיני מכרזים זה דיני חוזים בפורום זה? תודה.

    • המקרה כנראה לא מכוסה בחקיקה
      שיר ורד | 17/12/2008 19:23

      מדובר בהתחייבות חד צדדית שלך הפוגעת בחופש העיסוק במידה מוגבלת (כי היא מתייחסת רק למועמדות לאותו תפקיד). ולכן, אם תגישי מועמדות דרך חברה אחרת והחברה הנ"ל תזכה , תהיה לחברה הראשונה עילה לתבוע אותך על הפרת ההסכם ועל נזקים מוחשיים שנגרמו לה (למשל שאילו היתה יודעת על כך היתה מגישה מועמד אחר ולא אותך ולכן הפסידה את הרווחים על העסקת עובד במשרה זו). כמובן, שאם בנוהלי המכרזים של משרד הביטחון ישנו איסור להציג דרישה זו למועמדים אזי דרישתם מפרה את תנאי המכרז ולכן עשויה לפסול את עילת התביעה שלהם, בקשי מהחברה השניה לבדוק האם אכן ישנה מגבלה כזו בנוהלי המכרזים של משרד הבטחון בטרם תגשי גם מטעמם.

      • תשובה לשיר ורד - מכרז משהב"ט
        אינה | 18/12/2008 08:49

        שלום. דיברתי עם הממונה על המכרזים במשהב"ט, הוא טוען שאין איסור להחתים על מסמכים כאלו. עם זאת הוא טען כי בתנאי המכרז אין דרישה שמועמד אחד יוצג ע"י חברה אחת בלבד. האם המסקנה שלי צריכה להיות: א. ללכת ולבטל את הטופס שחתמתי עליו בחברה הראשונה או ב. לסרב לחברה השניה. תודה. אינה