דיני עבודה ותשלום ימי מילואים

  • תשלום על ימי מילואים במסגרת חוזה עבודה גלובלי
    גדי | 16/12/2008 21:17

    שלום רב, לפני כשבוע הייתי ב 3 ימי מילואים (9 עד 11 בדצמבר). העברתי את אישור ימי המילואים למחלקת השכר בחברה בה אני עובד מזה 3 חודשים בחוזה עבודה גלובלי. היום פנתה אליי חשבת השכר של החברה ואמרה לי כיהיא נאלצת להוריד לי מהשכר הגלובלי החתום בחוזה את 3 ימי המילואים שעשיתי בשבוע שעבר, וזאת כיוון שאין לי עדיין 3 תלושי שכר מלאים בחברה מהחודשים עברו ולכן הם בתור חברה לא יקבלו פיתוי מלא מביטוח לאומי. ברצוני לציין כי אני עובד בחברה מתאריך: 24 לספטמבר 2008 - כלומר: יש לי תלוש שכר חלקי על חודש ספטמבר ושני תלושים מלאים על אוקטובר ונובמבר. חשבת השכר טוענת כי בגלל ההפרשים שיווצרו במידה והם יגישו 3 תלושי שכרשאחד מהם חלקי (ספטמבר) אני אאלץ לעשות את התביעה לדמי המילואים מביטוח לאומי בעצמי והם יורידו לי את 3 הימים האלה מהשכר החודשי של דצמבר. אני הבהרתי לחשבת השכר כי אני עובד גלובלי בחברה ולפיכך הם מחוייבים לשלם לי מידי חודש את השכר המלא שנקבע בחוזה ללא קשר למספר ימי המילואים שעשיתי ולתגמול שהם יקבלו מביטוח לאומי. ברצוני לדעת האם אני אכן צריך לשאת בהפרשי השכר הללו וכמו כן האם אני אמור לעשות את התביעה מול ביטוח לאומי או שהמעסיק אמור לבצע זאת ולשלם לי משכורת מלאה ורגילה ללא כל שינוי. כמו כן ברצוני לדעת מדוע המעסיק נדרש לספק לביטוח לאומי 3 תלושי משכורת של החודשים עברו בעוד שירות המילואים עצמו נעשה בחודש הנוכחי (דצמבר). אשמח לשמוע את תשובתכם בהקדם, תודה מראש, גדי

    • דיני עבודה ותשלום ימי מילואים
      עו"ד רענן קריב | 17/12/2008 10:17

      על המעסיק לשלם לך את שכרך הרגיל, ולתבוע את תגמולי המילואים מהמוסד לביטוח לאומי. אם יש לך תלוש שכר על חלק החודש שלא עבדת אצלו - תן אותו למעסיק לצורך תביעת תגמולי המילואים. ותן למעסיק לנהל מלחמות מול המוסד לביטוח לאומי, אם הוא רוצה בכך. את זכויותיך עליו לתת.