דיני עבודה - הפרדה נרחבת

  • ייעוץ לגבי פיטורין שלא כדין
    הילה | 16/12/2008 20:47

    היי, אחותי עבדה כמלצרית במסעדה. היא פוטרה בשל ויכוח עם אחד "המקורבים" לבוס, על אף שהפרטים שאותו "מקורב" מסר לבוס ושבגינם פוטרה היו שקריים. היא עבדה במקום כחמישה חודשים, ומעולם לא קיבלה שכר על שעות העבודה שלה (סדר גודל של כ-300 שעות). השכר שלה התבסס על טיפים בלבד. את הטיפים שהיא קיבלה במזומן היא לקחה במקום, ואילו טיפים שהושארו לה באשראי, הבוס "אסף" במשך החודש ושילם לה בצ'ק מרוכז פעם בחודש. מכיוון שהוא העביר לה צ'ק הוא היה חייב להוציא לה תלוש שכר אבל, התלוש היה פיקטיבי לח-ל-ו-ט-י-ן. ראשית, מספר השעות שנכתבו הוא מצומצם בהרבה מן השעות בפועל. שנית, נכתב שהיא מקבלת משכורת על השעות שנכתבו בתלוש, אולם מרבית השכר יורדת בשל "ניכויי רשות", ומה שנשאר בסופו של דבר לתשלום הוא הסכום של הטיפים באשראי..... מכתב פיטורין או עילת פיטורין מעולם לא נמסרו לה, על אף שהיא דרשה לקבלם. כמו כן, כאשר ביקשה לקבל מכתב פיטורין איימו עליה בתביעה נזיקית בגין - הברחת לקוחות, דבר שכמובן לא היה ולא נברא. רציתי לדעת האם מגיע לה תשלום עבור שעות העבודה שלה או שמא יש הסדר אחר לגבי תשלום למלצרים? שנית, האם מגיע לה מכתב פיטורין? אשמח לעצתכם, הילה

    • דיני עבודה - הפרדה נרחבת
      עו"ד רענן קריב | 17/12/2008 09:46

      אחותך נפגעה בהפרה נרחבת של זכויותיה כמעט בכל אספקט של העסקתה. מומלץ שתפנה לייעוץ משפטי, יש לה כמה עילות תביעה.

    • גם אני מלצר
      מתן | 19/03/2009 17:19

      הסיפור שלי דומה לשל אחותך , תהיתי אם תוכלי לומר לי איך הסתיים הסיפו ובאיזה הליכם נקטתם. תודה

      • היי מתן
        הילה | 19/03/2009 18:05

        בסופו של יום לא נקטנו בהליכים, משום שהתעורר חשש שאם נגיש תביעה, תתעורר התנכלות לאחותי. עם זאת, אני ממליצה לך לפנות לעו"ד טוב לדיני עבודה, משום שבית הדין לעבודה הוא מאוד בעד העובדים, ובמיוחד בעד מלצרים... בהצלחה!