דיני עבודה והודעה מוקדמת לעובד בשכר

  • תשלום אי הודעה מוקדמת
    שלומית חזן | 16/12/2008 15:06

    שלום רב!!! עבדתי כ 4 חודשים מ 30/3 עד 23/7 שהוא יום רביעי (כולל) באותו יום פוטרתי ללא הודעה מוקדמת. בחודשים אלו הוגדרתי כעובדת במשרה מלאה כל יום 8.5+ שע' מלבד שישי שבת וחגים בשכר שעתי.בחודש מרץ עבדתי 16.9 שע' בחודש אפריל 176.2 שע' בחודש מאי 168.1 שע' בחודש יוני 182.2 שע' ובחודש יולי 140.4 שע'. בהתאם לכך שולמו לי ימי הודעה מוקדמת עבור 13.4 שע' בתואנה כי לא מגיעים לי 4 ימים מלאים בגין 4 חודשים כי פוטרתי ביום רביעי וכיוון שאיני עובדת ימי שישי שבת מגיע לי רק את יום חמישי וראשון כימי הודעה מוקדמת ביחס לשעות שעבדתי בכל החודשים (פחות ממשרה מלאה לטענתם 186 שע' מוגדר כמשרה מלאה) האם קבלתי את המגיע לי??? תודה רבה בעבור זמנכם שלומית

    • דיני עבודה והודעה מוקדמת לעובד בשכר
      עו"ד רענן קריב | 17/12/2008 09:35

      ההודעה המוקדמת היא קלנדארית ולא לפי ימי עבודה. אם ברגיל לא קיבלת תשלום על ימי שישי ושבת אינך זכאית לתשלום זה גם במסגרת ההודעה המוקדמת.