דיני עבודה ופיצויי פיטורים.

  • פיצצויי פיטורין + מכתב המלצה
    גיורא | 16/12/2008 13:36

    שלום רב. עבדתי במכון רפואי משך שנתיים וחצי, ובתחילת חודש נובמבר הודע לי כי עבודתי תסתיים בתחילת חודש דצמבר. עבור חודש נובמבר קבלתי שכר (למרות שלא הגעתי לעבודה, כפי שאושר לי ע"י המנהלת האדמיניסטרטיבית של מקום עבודתי) הגבוה מהרגיל (ככה"נ כולל תוספות למיניהן שנצברו לי, ואשר לא נצלתי אותן). האם פיצויי הפיטורין אמורים להיות מחושבים בהתאם למשכרות אחרונה גבוהה זו או בהתאם למשכורות הרגילות אותן קבלתי רוב הזמן? האם כל הפיצויים כולם (משכורת * שנות עבודה) אמורים להשתלם לי ע"י מקום העבודה או שמא הללו אמורים להשתלם חלק ע"י המעסים הקודם וחלק על חשבון כספי הפנסיה שנצטברו לי בקרן הפנסיה? כיצד מחושב התחשיב של משכורת * שנות עבודה כשבפועל עבדתי שנתיים וחצי? מה עם מחצית השנה? האם ישנה חובה לתת לי, לבקשתי, מכתב המלצה? האם המעסיק יכול להתנות מתן מכתב ההמלצה בכך שיכתוב כי סיבת הפיטורין היתה אי התאמה מקצועית בעוד נאמר לי ע"י כל הגורמים הממונים עלי כי הסיבה האמיתית דה-פקטו הינה צימצומים (המעסיק טוען כי איננו יכול לכתוב מבחינה פרקטית שסיבת הפיטורין היא צמצומים, ולכן הוא "נאלץ" לכתוב כי הסיבה היא אי התאמה מקצועית)? האם כלל המעסיק חייב לציין במכתב ההמלצה את סיבת סיום ההעסקה או שמא הוא יכול לכתוב רק דברים חיובים כגון מסירות, לויאליות, דיוק וכיו"ב? אשמח למענה. בתודה, גיורא.

    • דיני עבודה ופיצויי פיטורים.
      עו"ד רענן קריב | 16/12/2008 19:17

      שאלתך מורכבת מדי למסגרת של פורום. לכן אשיב בתמצית: חישוב פיצויי הפיטוירם הוא על פי המשכורת האחרונה הרגילה. אם שולמו הפרשים ונסופו פדיון חופשה או רכיבים אחרים, הם אינם נלקחים בחשבון לצורך חישוב פיצויי הפיטורים. אם הופרשו כספים קרן פנסיה חלק מהפיצויים מופקדים שם. החישוב הוא 2.5 חודשים. אין למעסיק חובה לתת מכתב המלצה.