פיצויי פיטורים- דיני עבודה

  • פיצויי פיטורין
    חסי | 15/12/2008 22:53

    ברצוני לדעת האם מגיעים לי פיצויי פיטורין למרות שאני התפטרתי ? אני עובדת 5 שנים ,במהלך 5 השנים לא פעם הייתה הרעה בתנאי העבודה שלי -קוזז משכרי קנס עבור אי החתמת דוח תורנות ניקיון -במהלך השבוע יש תורנות ניקיון בין העובדות ובסיום הניקיון יש להחתים את הטופס התלוי במטבחון -מי שלא חתם /שכח לחתום קוזז משכרו קנס שהסכום הוא לפי "חומרת" המעשה. פניתי לא פעם בקשר לתלוש משכורת שלי שהופיעו בו סעיפים שלא היו ולא נבראו כמו -ימי מחלה -כמות 11 שלא היו , או כל מיני סעיפים שלא נכונים ,כמובן שביקשתי לרשום בדיוק את ההתנהלות הנכונה בתלוש כמה פעמים אך ללא הועיל ,כשפניתי שוב בעניין הייתי בתקופת הריון ואז קיבלתי תשובה מהעו"ד של החברה שאין אפשרות לבצע שינויים בתלוש שלי בגלל הריוני . דמי ההבראה לא היו משולמים בזמן וכששולמו היו מחולקים למס חודשים תמיד בתלוש האחרון שקיבלתי ראיתי שדמי ההבראה לא שולמו במלואם דבר שחזר על עצמו כל שנה,וכאשר ביקשתי תשובות הוכנס ההפרש בחודש לאחר מכן ,בטענה "אוי סליחה לא שמתי לב".השיטה הזו חזרה מספר פעמים גם אצל עובדים אחרים מי ששם לב קיבל ומי שלא לא. לאחר חזרתי מחופשת לידה סיכמתי בכתב עם מנהל הישיר שלי באותה תקופה (שאגב כבר לא עובד שם )שכר נטו26.7שח לשעה וקיבלתי ברוטו סוכם שאני אקבל ביטוח מנהלים אך גם זה נדחה כמעט שנה ולא קיבלתי רטרו אקטיבי את המגיע לי , בכל מקרה אלו תמצית הדברים ,במאי האחרון קיבלתי הצעת עבודה בחברה מתחרה באותו איזור עם שכר גבוהה בהרבה וכן שעות נוחות יותר ,הודעתי למעביד שלי חודש מראש והסברתי שהשיקול שלי הוא כלכלי בלבד!! וכן בגלל שהותשתי מהמערכת וכפיות הטובה של החברה מבקשת לדעת האם יש מקום לקבל פיצויי פיטורין למרות שהתפטרתי ? תודה על תשומת הלב .....חסי

    • פיצויי פיטורים- דיני עבודה
      עו"ד אקרמן לילך | 16/12/2008 09:11

      לצערי, בגלל שהסברת כי שיקולך הוא שיקול כלכלי בלבד, ייתכן וסגרת לעצמך מס' דלתות שכן באם עברת לשעות נוחות ואת עדיין לא 9 חודשים אחרי הלידה ניתן היה לקשר זאת לכך, יתרה מכך, באם היית נותנת התראה על הרעת תנאים והדברים לא היו משתנים אז הייתי יכולה להתפטר בדין מפוטר. מכל מקום, לגבי טעויות בתלושים וכספים שאת טוענת ששולמו לך בחסר באם לא הושלמו את זכאית לתבוע אך בגין פיצויי פיטורים לדעתי הסיכוי קלוש.