בקשי מהחברה הסבר לאופן החישוב

  • שאלה בקשר לזכאות לחופשה שנתית
    סיון | 14/12/2008 21:45

    שלום אני עובדת בחברה מסוימת בהדרכה בבתי ספר החל מינואר 2008. ב-24/7 יצאתי לחופשת לידה של 14 שבועות. לאחרונה קיבלתי את צבירת ימי החופש ונאמר לי כי צברתי מינואר 4.27 ימי חופש. אני עובדת בממוצע 6-8 שעות ביום. ישנם חודשים שעבדתי 160 שעות, יש חודשים שעבדתי 130 שעות ואף פחות. האם החישוב לזכאות ימי החופשה עבורי הוא נכון? איך נעשה החישוב? תודה סיון

    • בקשי מהחברה הסבר לאופן החישוב
      שי | 15/12/2008 12:56

      בעיקרון צבירת ימי החופשה נעשית על פי הותק ועל פי מספר ימי העבודה בשנה, קיום יחסי עובד מעביד בכל מהלך השנה, ומספר ימי העבודה בשבוע, ושיטת חישוב השכר . נתונים אלו כלל לא הוזכרו בשאלתך.

      • המשך...
        סיון | 15/12/2008 14:11

        מחודש פברואר עד חודש יוני עבדתי 6 ימים בשבוע. החל מחודש נובמבר (חזרתי מחופשת לידה שארכה מיולי עד נובמבר) אני עובדת 5 ימים בשבוע. הוותק הוא 11 חודשים. מספר ימי עבודה בחודש בממוצע 22. אני חושבת שהם עושים חישוב יחסי כי הרואה חשבון כתב לי במייל- שבחודש ינואר עבדתי 53 שעות ועל כן אני זכאית לרבע יום חופש, אבל בשאר החודשים עבדתי חודשים מלאים. יכול להיות שהם קצת "עובדים" עליי? מה לגבי חופשת הלידה? האם אני זכאית לצבירת ימי חופשה בתקופה זו? תודה סיון

        • כאמור בקשי פרוט של החישוב
          שי | 15/12/2008 20:26

          זה יוצא בין 5 ל 6 ימים (לא כולל דצמבר שלא אמור להיות כלול עדיין).