יום חופשה

  • עבודה ביום חופש
    דרור | 14/12/2008 16:58

    שלום! אני עובד שכיר, וגם עוסק מורשה. האם ביום בו אני לוקח חופשה בתשלום מעבודתי כשכיר, אני ראשי ע"פ החוק לעבוד בשכר כעצמאי? תודה!

    • יום חופשה
      עו"ד אריק שלו | 14/12/2008 19:02

      איני רואה מגבלה לעבודה כעצמאי ביום שקיבלת חופש מעבודתך כשכיר.

      • האמנם?
        שיר ורד | 15/12/2008 13:23

        סעיף 12 לחוק חופשה שנתית קובע. עובד לא יעבוד בשכר בימי חופשתו, ואם עבד עבודה סדירה בשכר, איבד את זכותו לדמי חופשה; ואם כבר שולמו, רשאי המעביד לנכותם משכר העבודה שישולם לעובד, או לגבותם בכל דרך בה גובים חוב אזרחי. מאחר והסעיף לא חילק בין עבודה כשכיר לעבודה כעצמאי אלא רק בין עבודה בשכר לעבודה ללא תמורה , נראה שגם עבודה כעצמאי מהווה הפרה של החוק (ובודאי של רוח החוק) ותאפשר למעסיק את שלילת דמי החופשה .

        • ימי חופשה
          עו"ד אריק שלו | 15/12/2008 15:08

          מקום בו מדובר בשני מקומות עבודה שבכל אחד מהם עבודה חלקית ספק אם יציאה ליום חופש מאחד ועבודה באחר שלא באותם שעות מונעת תשלום בגין יום חופשה בהתאם לחוק.

          • תגובה
            שיר ורד | 15/12/2008 19:46

            מטרת המחוקק היתה שהעובד יצא לחופשה אמיתית ולא יעבוד במקום אחר, לכן המחוקק ובעקבותיו גם הפסיקה לא הכירו בפדיון חופשה תוך כדי עבודה, חייבו חופשה רציפה אחת לפחות של 7 ימים בכל שנה, לא אפשרה הכללת החופשה בשכר כולל, וגם את זכותו של מעסיק לשלול את דמי החופשה מעובד שנמצא עובד במהלך תקופת חופשתו. בדומה לכך, אפשר המחוקק לביטוח הלאומי לדרוש חזרה את דמי הלידה או חלקם אם התגלה שהיולדת עבדה במהלך חופשתה. בניגוד לכך, אין הגבלה בחוק שעובד הנמצא ב"חופשת מחלה" יעבוד אצל מעסיק אחר.

            • הבהרה
              דרור | 18/12/2008 11:07

              אם הבנתי נכון, עדיף שאצהיר על יום מחלה מאשר על יום חופשה ?