תוספת

  • 2 שאלות
    dave | 12/12/2008 13:10

    שלום, שאלתי היא כזאת: עבדתי ערב, ביום אחרי ראש השנה(אחרי ערב ראש השנה הכוונה). בעיקרון אני יודע שלא מגיע תשלום של 150 אחוז על עבודה במוצאי חג אבל בראש השנה יש שני ימי שבתון,האם לא מגיע לי 150 אחוז כאילו עבדתי ביום שבת? (מעבידי אומר שלא מגיע לי). שאלה נוספת:אני עובד משמרת של 8 שעות ואחרי הסגירה עליי להישאר עוד 15 דקות (בהוראת המעביד) לסגור קופה.על 15 דקות אלה איני מקבל תשלום.אני מניח שאין זה חוקי אך האם אני יכול בתביעה לקבל את הכסף הזה על כל הזמן שעבדתי שם? אין לי כרטיס שאני מחתים אלא הבוס רושם את השעות.

    • תוספת
      dave | 12/12/2008 13:12

      אציין שאני עובד במקום כבר שנה(במשרה חלקית).שאלתי היתה האם אני יכול לקבל את את הכסף על הרבע שעה הנוספת שעבדתי כל השנה במקום העבודה.

    • תשובה
      שיר | 15/12/2008 12:29

      1. השאלה הראשונה לא ברורה, אם כוונתך ללילה שבין שני ימי ראש השנה, יש לשלם עליו לפי 150%. 2. אתה יכול לתבוע, עליך להוכיח שאכן עבדת את אותה רבע שעה בכל יום, למשל על פי רישום נוכחות מדויק שערכת בזמן אמת.