הרעת תנאים? דיני עבודה

  • פגיעה בשכר ו\או הרעת תנאים
    שיפרה | 11/12/2008 21:46

    קודם כל אני מצערת על אורך התוכן, פשוט חשוב לי להבהיר את דבריי. הסכם שכר העבודה שלי הוא 6000 ש"ח נטו לאחר כל ההורדות+נסיעות עפ"י קבלות. (אשר משתנות מחודש לחודש). לאחר שראיתי ששכר היסוד שלי משתנה כל חודש ביקשתי מהחשבת להשאיר שכר יסוד קבוע וכמובן לא לפגוע בנטו. (לא היה נראה לי הגיוני שכל חודש שכר הברוטו משתנה). לאחר שהיא בדקה היא אמרה שהשכר ברוטו הוא 6325. וכך היה חודש בחודשו מחודש פב'. בחודשיים האחרונים שמתי לב שהנטו שלי יורד ב-400 ש"ח, כשפניתי אליה היא אמרה שאני ביקשתי שכר לפי ברוטו וזו התוצאה. היום הסתכלתי בכל התלושים האחרונים וראיתי שהיא באמת לא נגעה בשכר ברוטו וע"מ שהנטו לא יפגע, היא גילמה את הנסיעות הרבה יותר ממה שבעצם היה צריך. בחודשיים האחרונים היא עשתה גילום לנסיעות, באמת כמו שצריך ולכן שכר הנטו נפגע. מה עלי לעשות כעת? אני חודשיים לפני לידה ודבר זה עומד לפגוע בי גם בדמי לידה וגם באבטלה שאצטרך לקבל אח"כ. (אני לא מתכוונת לחזור למקום עבודתי הקודם). בתודה מראש,

    • הרעת תנאים? דיני עבודה
      עו"ד אקרמן לילך | 12/12/2008 12:18

      ממה שהינך מתארת אין מדובר באופן חד משמעי בהרעת תנאים, להפך, מה שאת מתארת הוא שפעלו עפ"י דרישותייך. המעסיק מחוייב לגלם את הנסיעות כמו שהם אין אפשרות "לשחק" עם התלוש הוא צריך לגלם את שמבוצע בפועל. בכל מקרה, באם יש לך אפשרות להוכיח כי סוכם איתך 6000 נטו ועל זה תוספות פני למעסיק בדרישה כי יוסיף זאת, באם לא כך הדבר אז לטעמי השאירי זאת כך שכן אחרת הוא יכול לנכות לך אף רטרואקטיבית בגין מה ששולם לך ולא אכן בוצע.

    • הבהרת דברי, תודה על תשומת הלב
      שיפרה | 14/12/2008 13:38

      ================================================ כנראה שדברי לא הובנו כהלכה, אני אומנם ביקשתי שכר ברוטו, אך חשבת השכר טעתה לאורך כל התקופה בסכום וחישבה לי שכר ברוטו הרבה יותר נמוך ממה שצריך להיות באמת. על מנת לא לפגוע בהסכם השכר שלי (6000 נטו) היא "שיחקה" בברוטו של הנסיעות והעלתה אותו הרבה יותר ממה שצריך בעצם. בחודשיים האחרונים היא הפסיקה "לשחק" בנסיעות וכך יצא שהשכר נטו הוא הרבה יותר נמוך ממה שסוכם.