פיצויי פיטורים- דיני עבודה

  • לא הופרשו פיצויים בחצי שנה הראשונה
    ליאור | 11/12/2008 20:27

    היי פוטרתי אחרי שנתיים וגילתי להפעתי שסכום הפיצויים נמוך מהמצופה לאחר בדיקה של החוזה, הבנתי שהסיבה נובעת מהעבודה שיש סעיף בחוזה בנוגע לביטוח מנהלים שאומר "שהמעביד יפריש לאחר 6 חודשי עבודה בחברה, סכום השווה ל5 אחוז ממשכורת הבסיס החודשית בגין תגמולים ו8.33 אחוז ממשכורת הבסיס החודשית בגין פיצויי פיטורין." האם הסעיף הזה חוקי? כך שבעצם אני מקבל פיצויים על שנה וחצי עבודה ולא על שנתיים עבודה סכום השווה ערך ל6000 אלף שקל.

    • פיצויי פיטורים- דיני עבודה
      עו"ד אקרמן לילך | 12/12/2008 12:22

      נשאלת השאלה האם צוין בחוזה שלך בפירוש שבגין פיצויי הפיטורים אתה חתום לפי סע' 14. אם צויין שכזה אז לא חלה על המעסיק החובה להשלים את פיצויי הפיטורים ומה שיש בקופה זה מה שעומד לרשותך. (רות שניתן לנסות ולתקוף את העובדה כי החצי שנה הראשונה בעצם לא הייתה כלולה בסע' אך זה די רחוק...) באם לא צויין במפורש שמדובר בסע' 14 אז חלה על המעסיק החובה להשלים את הפיצויים לפי החוק.

      • עו"ד נכבדה, האם תוכלי להסביר את העניין שוב?
        מתעניינת | 14/12/2008 10:48

        בתשובתך יש שתי נקודות של מובנות לי. א. בהרבה ענפים במשק יש חובה לעריכת פנסיה מקיפה, כולל הפרשה לפיצויי פיטורים מהיום הראשון.אז מה זה משנה אם העובד חתום על סעיף 14? חסר כסף בקופת הפיצויים..בין אם ההפקדה היא 6% ובין אם 8.33%. ב. למיטב ידיעתי, ס' 14 מדבר על כך שהמעסיק לא יצטרך להשלים רק במידה והפריש מהיום הראשון 8.33% לביטוח מנהלים או 6% (כאשר העובד מוותר על ההשלמה) לקרן פנסיה. אם המעסיק לא הפריש מהיום הראשון לפיצויים, לא נראה לי שסעיף 14 חל, גם אם העובד חתום. המטרה של סעיף 14 היא שהמעסיק יפריש או 72% מהפיצויים או 100% ולא שיפריש רק על חלק מתקופת העבודה. בקיצור..לא הבנתי, למה סעיף 14 חל פה כאשר ברור כי חסרים כספים בפוליסה.