דיני עבודה ותקנים

  • מה התנאי לקבלת תקן בעבודה?
    סאמי | 11/12/2008 16:58

    אני עובד בבית חולים כמזכיר רפואי - אחרי 5 שנים עבודה נאמר לי כי בהתאם להוראות נציב שירות המדינה יהיה על בית החולים להפסיק את העסקתי בתום 5 שנים. אני הועסקתי על פי חוזה מיוחד. ביקשתי כי ימשיכו ויעסיקו אותי אך הם התנו זאת בחתימה על מסמך ולפיו " לא יהיו לי כלפי ביה"ח או כלפי המדינה כל תביעה או טענה בנושא קביעות וכי המשך העסקתי אינו מקנה לי מעמד של עובד קבוע או כל זכות שניתנת לעובדי מדינה עפ"י חוק או התקשי"ר" שאלתי האם זה חוקי ? וכמה זמן הם יכולים להעסיק עובד בלי שיתנו לו תקן ? מתי ואיך עובד יכול לקבל תקן ? אשמח לקבל תשובה

    • דיני עבודה ותקנים
      עו"ד רענן קריב | 11/12/2008 17:09

      תקינה אינה עניין של היחסים בין המעביד לעובד. זהו עניין הנוגע לארגון המשימות אמצל המעסיק בלבד.ייתכן שיש לך טענה לקביעות, אם כי העובדה שאתה מועסק בחוזה מיוחד עשויה להפריע לטענה כזו. העסקה בחוזה מיוחד נועדה למנוע קביעות, ובידך הזכות להסכים ולהמשיך לעבודה או לא להסכים ולהיות מפוטר. בית הדין לעבודה מכיר בזכות המעסיק שלא לתת קביעות, ולהעסיק בחוזה מיוחד במתכונת כזו כדי לא לפטר.