דיני עבודה ותשלום חופשה

  • תשלום חופשה שנתית
    נטלי | 11/12/2008 15:36

    שלום רב! אני עובדת לפי שעות. בתחום שלנו ( תיירות 9 בקיץ עובדים יותר ובחורף פחות ) השנה העונה התחילה מוקדם יותר ומחודש פברואר 2008 עוד חודש אוקטובר 2008 כולל ( 8 חודשים רצוף ) עבדתי משרה מלאה ( 8-9 שעות כל יום )...מחודש נובמבר 2008 התחלתי לעבוד 6 שעות ביום. היו לי כ- 12 ימי חופשה ולקחתי אותם בנובמר ( חופש רצוף ) אתמול קבלתי משכורת וכל ימי החופשה שלי חישבו לי גם לפי 6 שעות ביום... האם זה נשמע הגיוני? אני רק חודש הראשון עובדת לא משרה מלאה...( זה גם לא חצי משרה...זה 6 שעות ביום ) לא היו צריכים לשלם לי ימי חופשה לפי 8 שעות ( כי רב הזמן עבדתי מלא?) בתודה מראש! נטלי

    • דיני עבודה ותשלום חופשה
      עו"ד רענן קריב | 11/12/2008 16:52

      אם שעות העבודה הוחשבו כשעות רגילות, כלומר השעות מעבר ל-6 שעות לשולמו כשעות רגילות ולא כשעות נוספות, יש להחשיב כל יום חופשה כיום עבודה מלא. אם השעות מעבר ל-6 שעות ליום נחשבו שעות נוספות, המעסיק צודק.

      • תשלום חופשה המשך
        נטלי | 11/12/2008 17:01

        לא...לא שעות נוספות...אני עובדת לפי שעות ופשוט בחורף מורידים לנו בשעות עבודה...ל-3-4 חודשים ואחר כך חוזרים למשרה מלאה... אז...אני צריכה לקבל חופש לפי 8 שעות ביום נכון? העובדה ששלמו לי יום חופש במרץ לפי 8 שעות...והחודש פתאום לפי 6 שעות... תודה שוב!

        • דיני עבודה וחופשה
          עו"ד רענן קריב | 11/12/2008 17:10

          לפי הבהרתך יש לשלם לפי יום עבודה מלא.

          • תשלום חופשה
            נטלי | 11/12/2008 17:19

            תודה רבה לך! אפנה למנהלת חשבונות...נראה מה יצא מזה... איפה ניתן לראות זה בכתוב כדי להוכיח לה? האם יש חוק תשלום חופשה חעובדים לפי שעות ( שמקצצים להם שעות לכמה חודשים בחורף )?

            • דיני עבודה וחופשה
              עו"ד רענן קריב | 11/12/2008 17:40

              חוק חופשה שניתי מתייחס רק לימי חופשה ולא לשעות. התשלום הוא על פי ימי חופשה. החוק קובע כי יש לשלם את השכר הרגיל עבור כל יום חופשה.

              • תשלום חופשה
                נטלי | 13/12/2008 02:18

                תודה רבה לך עו"ד רעננן קריב! אולי יש אתר שניתן לראות שם מה שכתוב בחוק חופשה שנתי...שכתוב שם שחוק מתייחס לימי חופשזה ולא לשעות ( כפי שכתבת?))) תודה שוב!! שבת שלום!

                • דיני עבודה וחופשה שנתית
                  עו"ד רענן קריב | 14/12/2008 09:57

                  חפשי בגוגל "חוק חופשה שנתית".

              • תשלום חופשה שנתניה -תשובה ממנהלת חשבונות
                נטלי | 14/12/2008 13:34

                בהמשך להתכתבות שלנו שאני עובדת בקיץ יותר שעות ובחורף כמה חודשים פחות וימי חופשה שולמו לי לפי 6 שעות ( לפי שעות העבודה בחורף ) אמרת לי שצריכים לשלם יום עבודה מלא אם השעות מעבר ל- 6 שעות אינם שעות נוספות... פניתי למנהלת החשבונות שלי והתשובה שלה: ***** לגבי ימי החופש. ממוצע שעות העבודה היומי שלך הוא 6 שעות ליום ולכן קבלת את ימי החופש לפי הממוצע ************************************************************************ וזה ממש לא נכון...הממוצע של השעות שלי זה לא 6 שעות...והבנתי שלא משלמים לפי ממוצע של שעות העבודה...???

                • חופשה שנתית ודיני עבודה
                  עו"ד רענן קריב | 14/12/2008 13:59

                  וזה מה שאומר חוק חופשה שנתית על חישוב דמי החופשה לעובד בשכר, ששכרו מחושב לפי שעות: "לגבי עובד בשכר - שכר-העבודה היומי הממוצע כפול במספר ימי החופשה; שכר-העבודה היומי הממוצע הוא הסכום היוצא מחילוק שכר רבע השנה שקדמה לחופשה למספר תשעים; היו ברבע השנה כאמור חדשי-עבודה לא-מלאה, יחושב השכר היומי הממוצע לפי רבע-השנה של העבודה המלאה ביותר שבשנים-עשר החדשים שקדמו לחופשה, הכל לפי בחירת העובד." כךך מחשבים במקרה שלך.

                  • תשלום חופשה לעובדת לפי שעות
                    נטלי | 14/12/2008 14:29

                    תודה עבור תשובתך המהירה!!! אז..מה...שולם לי נכון? עושים חישוב מתחילת שנה? אז...מפברואר 2008 ועד אוקטובר 2008 עבדתי מלא.... אז בכל זאת משלמים לפי ממוצע שעות עבודה? לא משלמים לפי מה שכתבת קודם: חוק חופשה שניתי מתייחס רק לימי חופשה ולא לשעות. התשלום הוא על פי ימי חופשה. החוק קובע כי יש לשלם את השכר הרגיל עבור כל יום חופשה. ??? בתודה מראש

                  • חופשה - המשך
                    נטלי | 14/12/2008 14:34

                    אבל...שמוסיפים לי חופש כל חודש מוסיפים 0.83 יום...( כי אני עובדת בחברה רק 3 שנים ועובדת 5 ימים בשבוע...) אז...מוסיפים מלא ומשלמים ממוצע??? מצטערת שאני שואלת כ"כ הרבה שאלות, אבל אני הסתבכתי לגמרי... מי צודק כאן?

                  • מה זה "הכל לפי בחירת העובד"???
                    עינת | 14/12/2008 23:18

                    אני יכולה לבחור בעצמי 3 חודשים הכי מלאים בתוך 12 חודשים שקדמו לחופשה??? או שמשלמים רק ממוצע עבור 3 חודשים אחרונים לפני החופשה? ז"א אם חופשה היתה בנובמבר - אז צריכים לחשב לפי חודשים אוגוסט-ספטמבר-אוקטובר? בתודה!

                    • נדמה לי שנוסח החוק ברור  לת
                      עו"ד רענן קריב | 15/12/2008 08:58

                      • מאוד ברור רק משפט "הכל לפי בחירת העובד" לא כ"כ ברו
                        נטלי | 15/12/2008 09:28

                        סליחה שאני שואלת שוב ושוב....אני יכולה לבחור לי חודשים?

                        • כן
                          שיר ורד | 15/12/2008 12:24

                          את יכולה לבחור כל 3 חודשים רציפים במהלך השנה האחרונה. אם המעסיק לא מוכן לשלם לפי החישוב הזה ניתן להגיש תביעה בבית הדין האזורי לעבודה ולצרף כהוכחה את דוח שעות העבודה בשלושת החודשים שבחרת.