דיני עבודה ופיטורים

  • האם הפיטורין היו כשורה ?
    שי | 11/12/2008 12:05

    שלום רב , עבדתי בחברה מזה 8 חודשים - יום הגיע ועשו צימצומים בחברה ופיטרו 34 אנשים (חצי גדול מהחברה) עשו לכל בנאדם שימוע שבו על הבנאדם לספר על תרומתו ולמה כדאי להשאיר אותו (למראית העין שימוע כשורה) אך בעצם השימוע היה סוג של הודעת פיטורין מיכיוון שיומיים לאחר מכן הודיעו על פיטורין לכל העובדים שנקראו לשימוע ... מה שיוצא מכך שהשימוע לא נתן לכל עובד זמן "להשתפר" דבר שלפי הבנתי נחוץ על פי החוק ... בעצם השימוע במקרה זה היה הודעת פיטורין והשימוע נעשה רק כי החוק מחייב אותם לעשות שימוע ... אפילו ציינו "החוק מחייב אותנו לעשות שימוע" משמע שבעצם היה רק לפרוטוקול . אני חייב לציין שהיה אפשר לבחור בין פיטורין לבין חופשה ללא תשלום , יכול להיות שזה הופך את הפיטורין לבסדר ? האם מה שמתואר פה נשמע כמו שימוע ופיטורין שנעשו כשורה או שאולי יש סיכויי לתבוע בבית דין לענייני עבודה ? נ.ב אני יודע שהתגובות והמידע פה הן בגדר ייעוץ שאינו משפטי ואני רק מתעניין בכדי לדעת אם כדאי לפנות לעורך דין כדי לברר את הנושא לעומק

    • דיני עבודה ופיטורים
      עו"ד רענן קריב | 11/12/2008 12:16

      אומנם ניתן לדקדק מאד ולטעון שמשך הזמן שניתן היה לא מספק. אבל קודם כל, עובד שמועסק 8 חודשים לא יכול לצפות לפיצוי משמעותי גם אם ייקבע שהפיטורים היו שלא כדין. עובדה היא, על פי דבריך, שנעשה שימוע. מקורו של השימוע אינו בחוק אלא בפסיקה, ואין שום אזכרו לחובה לתת לבד זמן להשתפר. אינני יודע מנין שאבת חובה כזו. קשה לראות תביעה מוצלחת של עובד המועסק כמה חודשים, במקרה כזה, אלא אם יש עובדות נוספות.

      • המקור ששמנו קיבלתי את המידע
        שי | 11/12/2008 12:26

        היה מכתבה גדולה בעיתון ידיעות אחרונות בה נאמר שאם השימוע היה רק לפרוטוקול ולא ניתן זמן להשתפר אז אפשר לתבוע את מקום העבודה . תודה על זמנך

        • דיני עבודה ופיטורים
          עו"ד רענן קריב | 11/12/2008 12:41

          קראתי את הכתבה. דברים אלה - לא נאמרו בה. ובכל מקרה כתבה בעיתון אינה מקור לנורמות משפטיות אלא לכל היותר לדעתו שדל הכותב או המתראיין.