העתקת מקום מגורים ופיצוי פיטורים

  • פיצויי פיטורין
    דורין | 08/12/2008 22:46

    שלום אני עובדת בחברה גדולה מזה שנתיים וחצי, לפני 5 חודשים העברתי את כתובת המגורים שלי במרחק העולה על 40 קמ כפי שהחוק דורש, באותו זמן טרם עברתי למקום קבוע ולנתי בו רק פעמים בשבוע לכן נשארתי בעבודה כעת אני עוברת לשם קבוע ולכן מעוניינת להתפטר שאלתי היא האם יכול המעביד לומר לי שהעברתי את הכתובת כבר לפני 5 חודשים ולכן זו בעיה שלי שלא התפטרתי אז? שכן ניסיתי וזה לא ילך זה רחוק מדי , (ברישומי החברה מעודכנת הכתובת הישנה ולפיה מחושבים עד היום החזרי הנסיעות שלי)? הערת מערכת: לקריאה נוספת: חוק פיצויי פיטורין

    • העתקת מקום מגורים ופיצוי פיטורים
      אורי (עוד לא עו"ד) | 09/12/2008 12:06

      דורין שלום, ראשית אנא קראי בעיון את תקנה 12 לתקנות וסעיף 8 לחוק המצורפים. מספר הדגשים לגבי התקנה הנ"ל: 1) התקנה עוסקת במקום מגורים ולא בכתובת רשומה. 2) המרחק של 40 הק"מ צריך בין מקום המגורים הישן לחדש ולא בין מקום המגורים למקום העבודה כפי שרבים טועים לחשוב. חשוב לזכור שמדובר בתנאי כפול, גם מרחק של 40 ק"מ בין מקומות המגורים וגם שמקום המגורים החדש רחוק יותם ממקום העבודה ממה שהיה מקום המגורים הישן. 3) בכל מקרה האמור בתקנה כפוף לאמור בסעיף 8 לחוק, דהינו במקרה זה תתי סעיפים 8(1) ו-8(2) לחוק או תת תקנה 13(ג), בדקי האם את עומדת בדרישות הנ"ל?. בהצלחה, אורי * אין באמור משום מתן ייעוץ משפטי!

    • מעבר דירה איננו עילה להתפטרות וקבלת פצויים
      שיר ורד | 09/12/2008 20:34

      ישנן נסיבות מסוימות שאם מעבר הדירה היה בגינן תהיה הצדקה לפיטורים, מועד קרות הנסיבות הוא בדרך הכלל המועד שבו צריך להתפטר.