תלוי במה מדובר

  • יפית
    יפית | 08/12/2008 19:36

    אני עובדת בחברת שליחויות כמוקדנית החברה שאלתי היא האם מותר לבעל העסק להכריח אותי לחתום על מסמך שניקרא פרילנס.אני בחברה זאת 5 וחצי חודשים .בבקשה אם אפשר תשובה מהירה תוד רבה

    • תלוי במה מדובר
      עו"ד איתי לסקי | 08/12/2008 23:17

      קשה להבין מהשאלה מה תוכן המסמך, אבל אם הכוונה למסמך שמבקש לשלול יחסי עבודה, וקובע שלא יהיה לך מעמד של עובדת, אלא של משתתפת חופשיה או של עצמאית, ואם זה לא מה שסוכם איתך טרם תחילת העבודה, אז יתכן שמדובר בניסיון לשלול ממך זכויות מגן המגיעות לעובד (חופשה, פנסיה, זכויות סוציאליות נוספות...). תוכלי להתנחם בעובדה שחתימה על מסמך כזה בד"כ לא שווה הרבה, כי מעמד של עובד זה סטאטוס שלא ניתן להתנות עליו, ואם מתקיימים מבחנים שמגדירים יחסי עבודה אז אין משמעות לחוזה שמתיימר לקבוע אחרת. יחד עם זאת, מסמך כזה יכול להקשות בעתיד על התדיינות משפטית ולסבך אותה.