חוזה עבודה אישי

  • שעות עבודה - שעות נוספות, והרעה בתנאים.
    שמעון | 07/12/2008 20:40

    שלום, אני עובד במשרה מלאה, 5 ימים בשבוע, משמרות של 9 שעות.האם אני אמור לקבל שכר על שעות נוספות כיוון שאני עובר את מכסת ה43 שעות שבועיות?בנוסף, כשהתחלתי לעבוד הובהר לי שבימים בהם אני עושה משמרת "ערב" אעבוד רק 8 שעות במקום 9, למרות שבחוזה מופיע שאעבוד 9 שעות.לאחר כמה חודשים החליטו שמבטלים את העניין הנ"ל, ושיש להתחיל לעבוד 9 שעות גם במשמרות ערב.יש לציין שלחלק מהעובדים לא עשו את השינוי הזה והם עדיין עובדים 8 שעות בטיעון ש"זה מופיע אצלם בחוזה".האם זו הרעה בתנאים? האם חוסר השוויון חוקי?תודה מראש, שמעון.

    • חוזה עבודה אישי
      עו"ד אקרמן לילך | 08/12/2008 09:16

      כאשר יש חוזה עבודה אישי החוזה יכול להשתנות מאחד למשנהו... בעיקרון באם תוכל להוכיח כי אמרו לך כי תעבוד 8 שעות אז מדובר בהרעת תנאים- אך יהיה לך קשה לעשות זאת שכן בחוזה כתוב 9 להבא חשוב שהחוזה ישקף את המובטח.

    • RE: שעות עבודה - שעות נוספות, והרעה בתנאים.
      אורי (עוד לא עו"ד) | 08/12/2008 10:07

      שמעון שלום, א. חישוב שעות נוספות הינו חישוב יומי ולא חודשי, כל שעה מעל 8.5 מזכה בגמל שעות נוספות (עובדי 5 ימים). הנושא של 43 שעות עבודה שבועית הוא מגן נוסף לעובד ונועד למנוע מצבים בהם המעסיק מרכז עבודה וכך יוצר שעות נוספות ללא תשלום, אבל הבסיס לחישוב הוא עדיין יומי. ב. בקשר לשינוי בתנאי העבודה, אמנן למעסיק אסור לשנות חד צדדית את תנאי העבודה ו/או להפלות בין עובדים אבל אינני רואה כיצד מקרה זה הוא בגדר המקרים שהם "הרעה מוחשית בתנאי העבודה, או מחמת נסיבות אחרות שביחסי עבודה לגבי אותו העובד שבהן אין לדרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו" כאמור בס' 11 לוק פיצוי פיטורים (הרעת תנאים). בהצלחה, אורי * אין באמור משום מתן ייעוץ משפטי!

    • השלמה לתשובה
      שיר ורד | 08/12/2008 19:38

      1. חישוב שעות נוספות נעשה על בסיס יומי ושבועי. לעובדים 5 ימי עבודה, החישוב היומי הוא רק מעל 9 שעות והחישוב השבועי הוא מעל 43 שעות שלא נחשבו כנוספות בחישוב היומי. 2. לגבי משמרות לילה (לפחות שעתיים בין 22 ל 6) הן קצרות בשעה ממשמרות יום ולכן יש לשלם שעות נוספות כשעה קודם. 3. לגבי משמרות ערב, אם בפועל עבדת משמרות של 8 שעות, ורק לאחרונה שינו ל 9 מדובר בהרעת תנאים המאפשרת להתפטר ולדרוש פצויים (לאחר התראה על כוונתל לעשות זאת ודרישה לתקיון ההרעה וכמובן ותק של שנה).כמו כן, ניתן לתבוע את המעסיק לשלם על השעה הנוספת שאתה עובד, עקב הפרת התחיבות בעל פה , במקרה כזה חובת ההוכחה (לקיום ההתחיבות) עליך.