הבראה וחופשה- דיני עבודה

  • בבקשה עזרהההההההה
    דניאלה | 07/12/2008 20:32

    היי 2 ש/אלות: ראשית אומר שעבדתי בעבודה שנתיים ו 9 חודשיים והתפטרתי לצורך טיפול בבני 1.איך אני מחשבת הבראה של שנה שלישית בה עבדתי 9 חודשים? 2.ואיך אני מחשבת ימי חופשה של כל הזמן בו עבדתי כי מעולם לא שילמו לי אם עבדתי במקום בו קיבלתי גם עמלות?תודה

    • הבראה וחופשה- דיני עבודה
      עו"ד אקרמן לילך | 08/12/2008 09:19

      שלום, תשלום הבראה מחושב באופן יחסי בגין שנה מגיע 6 ימים - 331 ש"ח ליום דהיינו חצי יום לכל חודש עבודה. ימי חופשה מחשבים לפי שכר בסיס אם עבדת 5 ימים בשבוע מגיע לך 12 ימים לשנה ולגבי ה- 9 חודשים חישוב יחסי.

    • זכויות סוציאליות
      אורי (עוד לא עו"ד) | 08/12/2008 09:57

      דניאלה שלום, חישוב דמי ההבראה צריך להיות החל מן המועד האחרון בהם שולם לך דמי ההבראה ולו דווקא לפי ותק. נניח קיבלת את דמי ההבראה כל פעם בדיוק בחודש ה-12 לעבודתך. על השנה השלישית מקבלים 6 ימים, עבדת רק 9 חודשים וערך דמי ההבראה היום הוא 331 ולכן זה 6*9/12*331*היקף המשרה, דהינו 336 ש"ח כפול היקף המשרה (336 ש"ח זה משרה מלאה). לגבי החופשה זה חישוב מורכב יותר, אבל השכר הקובע לצורך חופשה הינו השכר הרגיל ללא תוספת שעות וללא בונוסים (אמיתים) או עמלות. לפי שכר זה את מוצאת את השכר היומי ואותו מכפילה במספר ימי החופשה הצבורים. בהצלחה, אורי * אין באמור משום מתן ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד!