פיצויים

  • פיטורים בהסכמה לאחר חופשת לידה
    רבידרפאל | 07/12/2008 13:23

    אני אמורה לחזור מחופשת לידה לאחר סיום התמחות במשרד עו"ד כאשר במהלך חופשת הלידה עברתי את בחינות הלשכה. אני יודעת שהמעסיק חייב להחזיר אותי לפחות ל60 ימי עבודה שלאחריהן יוכל אם יבחר לפטר אותי בכפוף להודעה מראש ותשלום פיצויי פיטורין. כיום אין באפשרותו להחזיר אותי בתור עו"ד אלא בתור מזכירה לפי המשכורת שבה עבדתי בהיותי מתמחה טרם ההריון. האם הדבר חוקי? ובנוסף האם אנו יכולים להסכים בשלב זה על כך שהוא מפטר אותי ונותן לי פיצויים ומכתב פיטורין על מנת שאוכל לחתום בלשכה ואילו אני מוותרת על 60 הימים שהוא חייב להחזיר אותי ע"פ חוק? השאלה היא האם אנו יכולים להגיע ביננו להסכמה כזו?

    • פיצויים
      עו"ד אריק שלו | 07/12/2008 15:15

      אין כל קושי שלא תחזרי לעבודה תוך הסכמה שזה רצונך. החובה להחזיר אותך היא למעמד של מתמחה ובאותו השכר.