אפליה על רקע לאום בקבלה לעבודה

  • שאלה חשובה !!
    דידי | 05/12/2008 16:42

    רציתי לדעת אם מקום עבודה יכול לחייב אותך לשנות בת"ז את הלאום לכוכביות ולהתנות את זה בקבלתך לעבודה? מקווה שתוכלו לעזור

    • אפליה על רקע לאום בקבלה לעבודה
      אורי (עוד לא עו"ד) | 05/12/2008 19:30

      דידי שלום, חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, אוסר אפליה בקבלה לעבודה ללא צידוק. סעיף 2 לחוק מונה רשימה של שיקולים מפלים שהבחנת עובדים או מעומדים לעבודה לפיהם אינה לגיטימית ובין השיקולים החוק מונה גם "...גזעם, דתם, לאומיותם..." ראה החוק המלא, מצ"ב או התקציר גם כן מצ"ב. חשוב רק לזכור, את האמור בס' 2(ג), דהינו שאם העבודה דורשת, באמת ובתמים, תכונה מסויימת שברגיל הבחנה לפיה היא אפליה, אזי לא מדובר באפליה. כך נקבע שגבר לא יכול להיות "בלנית" (משגיחת מקווה טהרה לנשים), או רופא נשים כאשר התפקיד מחייב שזו תהיה אישה (בכלא למשל). במקרה אחר, נקבע שאם העבודה ביחידת אבטחה פרטית דורשת "פרופיל צבאי" אז מותר להבחין בין מי ששירת למי שלא. בשורה התחתונה, אם העבודה שלך מחייבת שתהייה רשום בת.ז. חסר לאום אז מותר למעסיק, אבל, באמת, אני לא מצליח לחשוב על מקרה כזה פרט לאולי מרגל...? בהצלחה, אורי * אין באמור משום מתן ייעוץ משפטי!