אין קשר בין הדברים

  • התפטרות בגין הפרהת התחייבות שבעל פה
    ניר | 05/12/2008 11:19

    משאבי אנוש התחייבו בפניי על קבלת העלאה בשכר בתאריך ספציפי. ההתחייבות הינה בעל פה. כעת ישנו דיאלוג שלטעמי ממסמס את ההתחייבות, קרי, העלאת טענות שווא בגין נוכחות שאינה מספקת וכד'. אני חתמתי על התחייבות לתקופת עבודה תמורת מענק משמעותי, שכביכול עלי להחזירו באם אתפטר יש לציין שמשאבי אנוש לא הסכימו לתת לי עותק מההתחייבות לתקופת עבודה. כמו גם ישנם עוד עובדים שנעשה להם העוול עליו אני מספר. המענק לתקופת עבודה כמו גם ההתחייבות להעלאה בשכר נעשתה על רקע הבהרת העובד כי עומדות בפניו אופציות אחרות באותה נקודת זמן. כרגע מובן לכל הצדדים שההזדמנות אינה רלוונטית עוד. אני רוצה להתפטר בגלל הפרת ההתחייבות שבע"פ למתן העלאה בשכר ומרגיש שהמעביד הצליח לכבול אותי בגלל המענק שימור (התחייבות לתקופת עבודה). מצד אחד אין לי הוכחה בנוגע להתחייבות, למרות שישנם עוד עובדים כמוני שהפרו להם הבטחה באותו אופן מה יכולה להיות עילה מספקת להתפטרות ללא החזר המענק והאם יש לי "קייס" במידה ויתבעו אותי אבהיר שוב שאף עובד לא מקבל התחיבויות בכתב (חוזה שבע"פ), כמו גם אף אחד לא מקבל עותק של ההסכם עבור המענק שימור תודה, ניר

    • אין קשר בין הדברים
      שיר ורד | 05/12/2008 13:07

      אם ההתחיבות שלך ניתנה לפנ ההתחיבות להעלאת השכר היה עליך לעגן אותה במכתב ההתחיבות שלך (לציין שהתחיבותך מותנית בכך ששכרך יועלה לפחות ב... ולא יאוחר מ..). אם זה לא נעשה אז אין קשר בין הדברים והתחיבותך תקפה לכאורה. אם ההתחיבות שלך גדולה מגובה המענק המותנה, אזי יתרת ההתחיבות מעבר לגובה המענק איננה תקפה אלא אם כן ניתנה בגין הכשרה. אי קיום התחיבות להעלאת שכר יכולה להוות עילה להתפטרות וקבלת פצויים, וזאת בתנאי שההתחיבות היתה מפורשת וחד משמעית (כלומר כללה סכם ותאריך העלאה ולא התחייבות כוללת) במקרה כזה יש לתת התראה על הפרת התחיבות בעל פה ועל כוונתך להתפטר ולדרוש פצויי פיטורים בגין הפרת התחיבות. במקרה של תביעה משפטית חובת ההוכחה לקיום ההתחיבות ותוכנה היא כמובן עליך.

    • RE: התפטרות בגין הפרהת התחייבות שבעל פה
      אורי (עוד לא עו"ד) | 05/12/2008 13:34

      ניר שלום, שאלתך מורכבת ואינה ברורה בכל הפרטים. מכיוון שמדור במקרה פרטני מאוד, אמליץ לך לפנות לעו"ד ולהסביר לו במהלך שיחה בה הוא יוכל לחדד דברים, רק כך תקבל תשובה ראויה לטעמי. תשובתו של מר ורד עקרונית נכונה, כנראה בחיי המעשה אך יש בה דברים שמבוססים על הבנתו את השאלה ללא שהדברים נאמרו בשאלה. יש המון פרטים נוספים הדרושים לשם מתן תשובה ראויה, למשל: · לכמה זמן הייתה ההתחייבות? · האם קיבלת הכשרה לתפקיד אותו אתה מבצע ע"י המעסיק? · מה גובהה המענק ביחס לשכרך? · מה היו נסיבות מתן המענק לאשורן? בהצלחה, אורי * אין באמור משום מתן ייעוץ משפטי!