מוקד עירוני?

  • הרעת שכר
    הילה | 04/12/2008 19:24

    שלום! אני עובדת במוקד עירוני 5.5 שנים במסגרת של משמרות הכוללות עבודת צהררים 16:30 - 22:00 ועבודת לילה 22:00 - 08:00 . לאחר שעבדתי 5 שנים במשמרות לילה בנוסף למשמרות הצהריים, ביקשתי מהמנהל להפסיק לעבוד משמרות לילה (מסיבות שונות) . הוא הסכים ללא בעיה ובמקום הלילה קיבלתי 2 משמרות צהריים בשבוע (וכך לא נפגע השכר). לאחר כחודשיים הוא החליט שאם לא אחזור לעבוד לילה אני אקבל משמרת אחת (צהריים) בשבוע. וכך היה. עקב כך, השכר שלי נפגע משמעותית (ביותר מ 50%). שאלתי היא - האם פגיעה זו אפשרית וקבילה מבחינת החוק? תודה רבה!

    • מוקד עירוני?
      אורי (עוד לא עו"ד) | 05/12/2008 14:02

      הילה שלום, עם את עובדת המוקד העירוני, כעובדת עירייה אני ממליץ פניה לועד העובדים המקומי, להם יהיה מידע על התקן והנסיבות. אם את עובדת חיצונית (לא דרך נש"מ) אז את יכולה להיעזר בקישור לחוק עבודת נשים, סעיף 2 ולתקנות כדי לראות האם הועסקת כחוק. בקשר להפחתת המשמרות, הכלל הוא שלמעסיק אסור לפגוע בצורה משמעותית כך כך במשמרות (וגם בשכר) באופן חד צדדי. האם המעסיק פעל באופן חד צדדי? לא הבנתי בדיוק מהשאלה שלך. האם הצמצום במשמרות נבע מזה שהוא נענה לבקשה שלך לעבוד פחות בלילה, אבל אחר שניסה לא הסתדר לתת לך משמרות מגבילות ביום? פרטי יותר על הנסיבות של שינוי המשמרות, למה המעבר לגם יום וגם לילה, למה הוא התחרט? או למה זה לא הסתדר? ולפי זה ננסה לראות האם זה חד צדדי. בהצלחה, אורי * אין באמור משום מתן ייעוץ משפטי!