הודעה מוקדמת

  • הודעה מוקדמת
    סלמון | 04/12/2008 17:53

    אני בחור לא צעיר (קשיש). מעבידי הוא זכיין של גוף ציבורי גדול. עקב נסיבות שאינן תלויות בו, מסתיימת חלק מפעילות מעבידי מול הגוף הציבורי. רוב העובדים הקשורים לפרויקט כבר פוטרו. נותר לבצע עכשיו פעולות ביקורת לסיום הפרויקט, שתימשך עוד חודש ואולי יותר. תחילה אמר לי מעבידי כי בכל מקרה אני אמשיך לעבוד בחברה, אך לאחרונה זומנתי אליו והוא מסר לי בעל פה כי אני מפוטר. לא נמסר לי מתי יכנסו הפיטורין לפועל. לבקשתי לקבל הודעה מוקדמת של שלושה חודשים ועוד מענק (בגין פעילות כבדה שבצעתי בעבר) השיב המעביד כי אינו שולל זאת בניגוד לכוונתי כי ההודעה המוקדמת תשמש אותי למצוא מקום עבודה חליפי, אין המעביד מתכוון לגייס עובד במקומי לצורך חפיפה אלא מתכוון לחלוב ממני את התקופה במלואה אפילו באינטנסיביות רבה יותר מהעבר, לצורך סיום פעולת הביקורת. האם בנסיבות העניין, הודעתו בעל פה ללא ציון מועד הפיטורין וללא מענה ברור לבקשתי בעיניין אורך התקופה והמענק, וכן עקב רצונו שאמשיך לעבוד באינטנסיביות עד סיום הביקורת - האם בנסיבות העניין ניתן להתייחס להודעתו כהודעה מוקדמת על פיטורין מה לדעתכם עלי לעשות? תודה

    • הודעה מוקדמת
      אורי (עוד לא עו"ד) | 04/12/2008 18:25

      מר סלמון מכובדי, הכלל הוא שהודעה מוקדמת חייבת להיות ברורה, דהינו לכלול תאריך. ההודעה אומנם לא חייבת להיות בכתב, יכולה להיות בע"פ אבל שני דברים חייבים להיות בה: 1) הודע על סיום היחסים ו-2) תאריך הסיום. לאור התיאור שלך לא נראה לי שהודעת המעסיק שלך הינה הודעה מוקדמת כדין. ברגשי כבוד, אורי * אין באמור משום מתן ייעוץ משפטי!

      • תודה על תשובתך...
        סלמון | 04/12/2008 19:50

        באמת, האינטרס שלי הוא ש-כל עוד העבודה אינטסיבית ואין מועד מדויק לסיומה, לא תחשב הודעתו כהודעה מוקדמת. הרי הודעה מוקדמת צריכה לאפשר לי להתארגן ולאפשר למעביד למצוא מחליף לצורך חפיפה. במקרה הנוכחי, שני הדברים אינם מתקיימים וההודעה המוקדמת היא מלאכותית. גם אם יתן אותה בכתב, הוא ירצה שאמשיך בעבודה כרגיל עד לסיום הפרויקט ואין לו כל כוונה למצוא מחליף. נראה לי שכל כוותו היא לחסוך את דמי חודש ההודעה המוקדמת