פיצוי פיטורים ותגמולים למתפטר

  • פיצויי פיטורין
    אני | 04/12/2008 16:40

    שלום רב, לפני מספר חודשים התפטרתי מעבודתי, לפני ההתפטרות נאמר לי שאקבל את הפיצויים בכל מקרה, בעת ההתפטרות לא קיבלתי, כיום אני מנסה לתבוע את החברה (לא בבטחון מלא שיש לי קייס). חברת הביטוח שעובדת עם החברה שלחה לי מכתב וביקשה שאחתום עליו, המכתב נכתב כביכול בשמי לחברה המחזיקה את קרן הפנסיה שלי והנוסח של המכתב הוא כזה: לכבוד ... הנדון : אלמוני פלוני ת.ז. 012345678 הנני פלוני אלמוני ת.ז. 012345678 מאשר בזאת כי את כספי הפיצויים שנצברו מתקופת עבודתי אצל מעסיק "X" יוחזרו למעסיק וכספי התגמולים בגין אותה תקופה יעמדו לרשותי. בברכה פלוני אלמוני (סוף ציטוט) ברור לי כי את כספי הפיצויים המעסיק רשאי לא לשחרר אם לא מגיע לי. יש לי מספר שאלות: - האם הוא אמור לשחרר לי את כספי התגמולים שנמצאים על שמי בחברה המחזיקה את קרן הפנסיה? (הם לא שלי?) - האם הוא זקוק לאישור ממני על מנת למשוך את החלק של הפיצויים? - מה פשר המכתב הזה? האם הבטחה לשחרור התגמולים בא לשכנע אותי לחתום להם לצורך שחרור הפיצויים? תודה מראש, אני

     מידע נוסף:
     נוסח מכתב התפטרות

    • פיצוי פיטורים ותגמולים למתפטר
      אורי (עוד לא עו"ד) | 04/12/2008 18:19

      אלמוני שלום, ראשית, אתה צודק, ברוב המקרים למתפטר לא מגיע פיצוי פיטורים, ולשאלותיך: 1. כן הגמל שלך, המעסיק לא יכול לגעת בו. אבל הוא לא "משחרר" אלא יעמוד לזכותך בגיל הזכאות לפנסיה. 2. לרוב לא דרוש אישור כזה, ראה הסבר בהמשך. 3. ישנם מיקרים בהם המעסיק בראשית התקופה מחתים את העובד על מסמך לפי ס' 14 לחוק פיצוי פיטורים ובמקרה כזה המעסיק מאבד את הזכות לכספים שאפריש לטובת פיצוי פיטורים והעובד לא יוכל לדרוש מהמעביד יותר ממה שהפריש (ההפרשה באה במקום החבות). במקרה כזה מעסיקים שהעובד שלהם התפטר מנסים בעזרת מסמכים כמו זה שאתה מתאר ליצור לעצמם (חזרה) זכות לכספים שהם הפרישו ברכיב פיצוי הפיטורים למרות שכבר לא קיימת להם. כמובן, זו רק השערה לגבי המצב שלך, כדאי לך לבדוק האם בחוזה העבודה שלך היה אזכור של מה קורה להפרשה בגין הפיצויים אם אתה מתפטר, או אם היה מסך לפי ס' 14 הנ"ל. בהצלחה, אורי * אין באמור משום מתן ייעוץ משפטי!

      • פיצויי פיטורין
        אני | 04/12/2008 18:22

        אורי תודה,בעת חתימת החוזה המעסיק לא הסכים לחתום על סעיף זה (סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורין)כך שמקרה זה לא רלוונטי לגבי.אם לדעתך אני לא אחתום על המסמך הזה, אני יכול להפגע בדרך כלשהיא?תודה

        • RE: פיצויי פיטורין
          אורי (עוד לא עו"ד) | 04/12/2008 18:35

          אם כך, אם אין לך זכות לכספים אינני רואה סיבה למה לא לחתום. האם אתה עלול להיפגע מסירובך לחתום? לא יודע איך זה עלול לפגוע בך פרט לכך שתסיים את יחסך עם המעסיק ברגשי כעס. לדעתי זה לא מומלץ, כי לך תדע מתי תרצה משהו ממעסיקך לשעבר. להסבר נקודה זו ראה ריאיון שהעניק לא מזמן, מורי ורבי, עו"ד נ. פיינברג בנושא זה לעיתון גלובס. בהצלחה, אורי * אין באמור משום מתן יעוץ משפטי!