עניין קיבוצי

  • חילופי מעסיק
    יג | 04/12/2008 10:55

    אחי עובדת בגוף ציבורי גדול בו לאחרונה נעשה שינוי בגוף מפעיל. אותו גוף התחייב בכתב לא לפגוע בתנאי העסקה אך מאז ממש מתנכלים לעובדים וותיקים שמקבלים שכר לפי חוזה קיבוצי ישן. אומרים במפורש - מי שרוצה פיצויים בבקשה קחו ותעזבו. הגוף החדש הוא גוף פרטי וכל הזמן עושה שינויים לרעה כלפי עובדים: דרישה לעבוד בקצב בהרבה יותר מהיר,ועוד. בנוסף, "מחפשים" עובדים שעובדים בהסכם קיבוצי בתנאים ישנים. אחי שעובד באותה עבודה 15 שנים ונחשב עובד מצויין, קיבל מספר מכתבים בנושא משמעת עם העתק לתיק אישי בהם חצי אמת ואפילו שקרים: דברים שאמר למנהל הוצאו מהקשרם, עבד לפי הנחיות המנהל הישיר אח"כ בשיחה מנהל יותר בכיר בא אליו בטענות שעבד בניגוד להנחיות או עבד באופן לא נכון, נותן המלצות אחרות איך לעבוד, מציבים דרישות לא מציאותיות, נותנים הנחיה בעיתית ואח"כ כשנוצרת בעיה מאשימים אותו ועוד. בחוזה קיבוצי אין סעיף שמדבר על פיטורים, לפי חוזה בכל מיקרה מקבלים פיצויים. עד כה הוא ניסה להבליג ולשתוק אך המצב רק מחמיר, וכמוהו יש רבים. האם נכון יהיה להגיב בכתב למכתבים שקיבל ולכתוב את האמת?

    • עניין קיבוצי
      אורי (עוד לא עו"ד) | 04/12/2008 14:28

      מר יג הנכבד, שלום, מתיאור המקרה של אחיך נראה שלא מדובר במקרה פרטני או אישי אלא בסוגיה קיבוצית החלה על כל העובדים הותיקים, החוסים תחת ההסכם הקיבוצי בגוף שהופרט. מקרה זה, סבוך ובעל השלכות מרחיקות לכת, אינו ראוי לשיחה בפורום זה. לכן, פנו לאיגוד המקצועי שלכם, הועד המפעלי, הועד המרחבי או אפילו להסתדרות הכללית עצמה. גופים אלו יעזרו בעורכי דין מן השורה הראשונה שיעזרו לכם. באם האיגוד המקצועי אינו פועל, אולי כדאי לך לארגן כמה עובדים וותיקים ולפנות לעו"ד מן השורה הראשונה, נראה שהנושא מספיק גדול כדי להצדיק בירור כזה. בהצלחה, אורי * אין באמור משום מתן ייעוץ משפטי!