משכורת ומענק

  • קיזוז מענק מהמשכורת בעקבות התפטרות
    נרי | 03/12/2008 18:03

    קיבלתי מענק בקיץ על סמך התחייבות להישאר בעבודתי (דבר זה הובהר לי רק עכשיו, אז לא היה לי ברור על מה המענק), כעת עזבתי את עבודתי והם מסרבים לשלם לי משכורת כיוון שהם שילמו לי מענק ואומרים שזה מתקזז. השאלה אם הדבר מותר כיוון שבזמן שילום המענק עוד לא ידעתי על כך שאתפטר בהמשך (מסיבות אישיות), או שמותר לי לדרוש את המשכורת?

    • משכורת ומענק
      עו"ד רענן קריב | 03/12/2008 18:39

      קדם כל, די קשה להשיב עם הפרטים המעטים שמסרת ובלא לראות את המסמכים. ככלל, את זכאית לשכרך. בעניין המענק, ששליללתו נראית כמו "קנס עזיבה" ייתכן שהמעסיק רשאי לגבות אותו אם הוא שולם מעבר לשכר הרגיל תמורת התחייבות לעבוד תקופה מסויימת.

      • פרטים נוספים
        נרי | 04/12/2008 10:11

        המענק ניתן לי על סמך התחייבות בע"פ בלבד שאשאר שנה נוספת. אני עובדת שעתי ולכן לא הייתי אמורה לקבל משכורת על חודש אוגוסט כיוון שלא עבדתי בכולו. המעסיק נתן לי משכורת חודש אוגוסט של 140 שעות כיוון שהתחייבתי להישאר שנה נוספת, אז תנאי ההעסקה שלי היו אמורים לעבור לשכר גלובלי ולא שעתי. לאחר 3 חודשים הודעתי על עזיבתי. כעת הם טוענים שעלי להחזיר את המשכורת=מענק ההוא ששולם לי על חודש שלא עבדתי תמורת המשכורת האחרונה שלא קיבלתי. כמו כן, לא קיבלתי עד כה שכר גלובלי כפי שהובטח לי אז בע"פ במקביל למענק.