שעות עבודה

  • שעות עבודה
    גולן | 03/12/2008 15:35

    אני מנהל סניף ברשת מזון במשך 5 שנים כאשר הנוהג היה להגיש בסוף החודש שעות עבודה לפי משמרות קבועות על ידי מראש. היום מנכ"ל הרשת דורש לשנות את הנוהג ודורש ממנהלי הסניפים להכניס את נוכחותם למחשב. אני מסרב לכך היות והם אינם משלמים שעות נוספות כחוק, הם טוענים שאני עובד גלובלי ולכן עלי לתת מספר שעות לא מבוטל אך אם אחסיר פחות מ-9 שעות ביום יקצצו בשרכי. כמו כן הם מאיימים כי במידה ולא אכנס למחשב הם לא יפרישו לי משכורת, האם זה אפשרי? והאם אני יכול לסרב להיכנס למחשב?

    • שעות עבודה
      עו"ד רענן קריב | 03/12/2008 17:33

      אינך רשאי לסרב לדווח למעסיק בדרך שבה הוא יבחר. אם המעסיק דורש שתדווח במחשב במקום ידנית - זו זכותו. ספק אם אתה זכאי לשעות נוספות כיוון שאתה מנהל סניף, וייתכן שחוק שעות עבודה ומנוחה אינו חל עליך.אבל לשם כך יש צורך ביותר עובדות.

      • תגובה
        גולן | 03/12/2008 17:49

        תודה על התגובה, בעבודה דורשים ממני 186 שעות חודשיות ולא פחות כאשר השכר שלי הוא שכר גלובלי,עד היום הייתי עובד 9 שעות ביום וזמין למתן תשובות בטלפון במהלך כל שעות היום. כך היה ההסדר ביננו בע"פ עד היום, אך לא ענית לשאלתי- האם הם רשאים לפטר אותי בשל כך? האם מגיע לי פיצויים אם אסרב? והאם הם יכולים לא לשלם לי משכורת כפי שהם מאיימים לעשות?

        • שעות עבודה
          עו"ד רענן קריב | 03/12/2008 18:01

          המעסיק בהחלט רשאי לפטר עובד שמסרב למלא אחר הוראותיו. שלילת פיצויי פיטורים היא סנקמיה קיצונית וחריפה, וקשה להניח שבית הדין יאשר אותה בנסיבות שתיארת. המעסיק אינו רשאי שלא לשלם שכר, זו תהיה הלנת שכר.