הודעה מוקדמת

  • זכות לגבי הודעה מוקדמת
    ניבה | 03/12/2008 14:39

    התחלתי לעבוד במקום מסוים לפני חודשיים. לאחר חודש בלבד הודעתי על התפטרותי. בחוזה נרשם שהודעה מוקדמת של שני הצדדים היא בת 60 יום, זאת אומרת שאני צריכה לתת חודשיים. חודש כבר עבר ואני צריכה לתת חודש נוסף. שאלתי: האם מקום העבודה יכול להכריח אותי להגיע לעבודה יום יום לעבודות שונות ומשונות או שזכותי לקבל את הכסף לעוד חודש ולשבת בבית. שאלה שנייה - האם במידה ואני עובדת פחות שעות יכולים להוריד לי בשכר על כך (חוזה שכר בסיס + שעות נוספות). תודה

    • הודעה מוקדמת
      עו"ד רענן קריב | 03/12/2008 17:30

      קודם כל אם משך ההודעה פוגע בך. את רשאית להאחז בהודעה המוקדמת הקבועה בחוק, במקרה שלך יום אחד. אם את בוחרת לתת הודעה מוקדמת מלאה, לא בידך ההחלטה אם לעבוד או לא בתקופת ההודעה המוקדמת אלא בידי המעסיק, ואם לא תעבדי בתקופת ההודעה המוקדמת או חלקה - המעסיק רשאי לנכות את שכר הימים שלא עבדת ולא לשלם לך עבורם.

    • זכות לגבי הודעה מוקדמת
      אורי (עוד לא עו"ד) | 03/12/2008 17:34

      ניבה שלום, ככלל, המעביד הוא זה שיכול לקבוע אם הוא דורש מעובד לעבוד בתקופת ההודעה המקדמת, אם המעביד לא וויתר על העבודה של העובד אז העובד חייב להתייצב לעבודה (בשכר כמובן). לגבי הפגיעה בשכר, את הבסיס את חייבת לתת והם חייבים לשם השאר תלוי בדינאמיקה. אגב, אני לא בטוח שעל תקופת עבודה של חודש ניתן לדרוש ברצינות הודעה מוקדמת של חודשיים, זה נראה לי לא מידתי, בסך הכול כדי לתת תשובה על השאלה הזו אנחנו צריכים יותר פרטים על הנסיבות. בהצלחה, אורי * אין באמור משום מתן ייעוץ משפטי