איסור תחרות

  • סעיף בחוזה
    סימה | 02/12/2008 13:02

    שלום רב, המעסיק שלי מחתים אותי על סעיף אשר אוסר עלי לעבוד במשך שנה בחברות מתחרות ואצל ספקי המעסיק הנוכחי. למיטב ידיעתי זה לא חוקי ולא קביל. האם אני צודקת?

    • איסור תחרות
      אורי (עוד לא עו"ד) | 02/12/2008 14:07

      סימה שלום, כלל הסכמי/תניות איסור תחרות הם כלי לגיטימי של בעל עסק להגן על עצמו בגיוס כ"א. אבל, בגלל הניצול הרע של הכלי הזה שהיה מאוד פופולארי בארץ נקבעו בפסיקה (החל מפרשת רד-גארד) כללים מצמצמים למתי ההסכם תניה תופסים. אלו התנאים, בקליפת אגוז: · התנאי מפורש, דהינו כתוב איפה ולאיזה פרק זמן העובד מוגבל. · העובד קיבל תמורה בעד ההסכמה (שכר גבוהה או תמורה חד פעמית) · לעובד יש ערך מסוף בזכות השקעת המעסיק (הכשרה מקצועית) · למעסיק יש אינטרס מוגן (כגון: סוד מסחרי, רשימת לקוחות סודית וכו') · ההגבה מידתית במבחני זמן ומקום (לא ארוכה מדיי ולא מוגזמת מבחינת שטח גיאוגרפי). הכול כפוף למבחן על של שקילת האינטרס של העובד להתפרנס (חוקתי), האינטרס של הציבור בשוק חופשי למול האינטרס של המעסיק לקניין שלו (חוקתי). בפסיקה של בית הדין הארצי יש מגמה לצמצם את המקרים ואת התחולה של האיסור, אבל בתי הדין האזוריים מקילים יותר (עם המעסיקים). מקווה שעזרתי, זו תשובה כללית מאוד, כדי להבין מה קורה במקרה שלך אנחנו צריכים יותר פרטים (לפי המבחנים הנ"ל). אורי, * אין באמור משום מתן ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד!

      • איסור תחרות
        סימה | 02/12/2008 14:17

        אורי תודה, אני עובדת בחברת הפצה. כשמדובר על ספקים, מדובר על ספקים אותה החברה מפיצה. אני מטפלת ישירות בכמה מהם וברובם אין לי שום נגיעה.

        • איסור התקשרות על לקוחות/ספקים
          אורי (עוד לא עו"ד) | 02/12/2008 14:25

          סימה שלום, לאחרונה נתקלתי בפסק דין של בית הדין האזורי לעבודה (אני חושב י-ם) שקיבל תניה בהסכם שאסרה על עובד של חברה להתקשר על לקוח של החברה (תיק שהיה בניהולו) אבל צמצם את זה לחברה המסוימת והגביל את התקופה בזמן (אם אני זוכר נכון מ18 חודשים לחצי שנה). כך באופן כללי, יכול מאוד להיות למעסיק שלך מותר להגביל אותך מלהתקשר עם ספקים שאיתם עבדת במסגרת העסק שלו אם יש לו אינטרס לכך (למשל הם יקלטו אותך וסיימו את ההתקשרות איתו עקב כך). ממה שאני מבין עם נושא ההפצה זה לא המקרה, אבל כדאי שנראה מה יש לעורכי הדין המכובדים המנהלים את הפורום להגיד בנושא. שוב בהצלחה, אורי * אין באמור משום מתן יעוץ משפטי או חוות דעת משפטית!

          • אחכה לתשובה של עורכי הדין. תודה  לת
            סימה | 02/12/2008 16:55