לצערי איני יודע

  • שאלה דחופה
    יעל | 02/12/2008 12:48

    שלום , פוטרתי מעבודתי ב26/11/08 בשל צימצומים . ביום ה2/12/08 נודע לי שאני בהריון . מן הסתן ההריון החל לפני ה26/11/08 . האים מקום העבודה מחוייב להחזיר אותי . תודה. יעל

    • לצערי איני יודע
      אורי (עוד לא עו"ד) | 02/12/2008 14:12

      יעל שלום, לצערי אינני מוצא תשובה ברורה לשאלה שלך, האינטואיציה שלי אומרת שלא... באי נחכה לעו"ד המכובדים, העושים בקודש שיסיימו את יום עבודתם ויתפנו לענות לנו, הפעם גם אני ממתין לתשובה!. בהצלחה, אורי

    • מה הקשר?
      מתמחה מהמם | 02/12/2008 14:16

      מה הקשר? לא פוטרת בגלל שהיית בהריון. המטרה של החוק היא לא לתת הטבות לנשים שנכנסו להריון. אלא להעניש מעסיקים שמפטרים נשים בהריון.

      • למהמם
        אורי (עודבלא עו"ד) | 02/12/2008 14:32

        חברי, אנא שמור אל צורת הביטוי. "הקשר" עלול להיות בהתנהלות, כגון פיטורים עקב זה שיעל הראתה סמנים למרות שלא הייתה מודעת בעצמה... אם מדובר אכן בפיטורי צמצום ואין שום סיבה לחשוב שלמעסיק יש mens rea אתה כנראה צודק. בכל זאת בואו החכה לגדולים ולטובים שיתנו תשובה. בברכת חברים, אורי, (מתמחה עד לא מזמן)

    • פיטורי עובדת בהריון
      עו"ד רענן קריב | 02/12/2008 14:56

      לא ציינת כמה זמן את עובדת. אם את עובדת למעלה מששה חודשים, יש לקבל היתר לפיטורייך מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת, והיתר כזה יינתן כאשר המעיד הראה שהפיטורים אינם עקב ההריון. בנסיבות שתיארת, בהן קיבלת הודעת פיטורים לפני שאת ידעת על הריון, לא כל שכן המעסיק, יש לקבל היתר כי ככל הנראה פוטרת כשהיית כבר בהריון, אך כנראה שהיתר כזה יינתן. הודיעי מייד למעסיקך על ההריון. הפיטורים אמורים להתבטל עד לקבלת היתר.

      • בהמשך לשאלה הדחופה
        יעל | 02/12/2008 16:06

        עבדתי במקום העבודה האחרון 8 חודשים . אני מבינה מדבריך שאם לא יקבלו אותי חזרה אני צרכה לפנות לתמת ? האים ידוע לך למי בתמת? מבדיקה שעשיתי היום רואים שאני כבר בשבוע רביעי כך שבטוח הייתי בהריון במקום העבודה הקודם .

      • תודה רבה על התשובה המהירה בהחלט הייתי עובדת עצות.  לת
        יעל | 02/12/2008 16:35

        • המשך
          אורי (עוד לא עו"ד) | 02/12/2008 17:40

          לעו"ד קריב - בשאלה כתוב שיעל פוטרה לפני שנודע לה שהיא בהריון, בכל חיפוש שעשיתי לא מצאתי התייחסות למצב כזה לגבי חוק עבודת נשים. אני לא בטוח שאכן החוק תופס במקרה כזה, אשמח לקבל ממך התייחסות לנקודה זה במפורש (כדי שיעל תהייה בטוחה שלא חלה טעות). יעל באתר התמ"ת יש תדריך לנשים עובדות בהריון, שם יש את הפרטים של הממונה על עבודת נשים, אכן שווה לשאול אותם האם המעסיק שלך חייב או לא לקבלך חזרה לעבודה (כפי שציינת) - מצ"ב קישור לתדריך. הממונה על חוק עבודת נשים במשרד התמ"ת, דרך מנחם בגין 86, ת.ד. 36049 תל-אביב 36049, טל' 03-5634170, פקס: 03-5611350. בהצלחה, אורי. אין באמור משום מתן ייעוץ משפטי!

          • המשך להמשך
            עו"ד רענן קריב | 02/12/2008 18:55

            קרא את נוסח החוק: "לא יפטר מעביד עובדת שהיא בהריון וטרם יצאה לחופשת לידה בלא היתר...". אם ביום מתן הודעת הפיטורים, 26.11.08, היא הייתה כבר בהריון, אזי היא "עובדת שהיא בהריון" ואין לפטרה בלא היתר.והסברתי שהסיכי למתן היתר אינו נמוך.

            • תשובה להמשך להמשך
              אורי (עוד לא עו"ד) | 03/12/2008 11:04

              עו"ד קריב שלום, ראשית תודה על ההתייחסות וההסבר. האמת, גם אני שמתי לב לנוסח של החוק כפי שצוטט, אך לא הצלחתי לברר האם מדובר ביסוד עובדתי פשוט (כפי שאתה רומז) או צריך יסוד נפשי מסוג כוונה. הבעיה שלי לקבל את ההסבר שלך הינה שהוא הופך את קבלת ההיתר לאחריות קפידה, רף אחריות שאינו מקובל במשפט האזרחי (למעט במקומות מסוימים בנזיקין). ההנחה שלי, אל אף שאינה בדוקה, הינה שרף האחריות היא של יסוד נפשי מינימאלי, בדומה לאחריות חמורה. האם אתה מכיר פסיקה בנושא? אגב, חיפשתי באוגדנים וכלום. שוב תודה, אורי

              • ועוד המשך...
                עו"ד רענן קריב | 03/12/2008 11:23

                הסיבה שלא מצאת היא שנשים כאלה שפטרו בנסיבות דומות ופנו לייעוץ משפטי שמעו שלכל היותר ירוויחו עוד פרק זמן בעבודה לפני שיתקבל היתר לפיטוריהן, כי בנסיבות אלה הסיכוי למתן היתר גבוה מאד, שכן ברור שבעת מתן הודעת הפיטורים המעסיק לא יכול היה לפטר "עקב ההריון".

                • פיצול קצוות...
                  אורי (עוד לא עו"ד) | 03/12/2008 11:42

                  עו"ד קריב שלום, כנראה זו הסיבה, תביעה ללא רווח. אבל ברמה המשפטית תיאורטית אנחנו אומרים אותו דבר והסביר: התיבה "עקב ההריון" - יכולה להיות יסוד עובדתי או יסוד נפשי. לפי תגובתך האחרונה אני מבין לדעתך מדובר ביסוד נפשי (מניעה הנובע מידיעה) הוא שאמרתי בלשון אחרת, יסוד נפשי מינימאלי, בדומה לאחריות חמורה. אגב, כנראה שהנוסח שלי מעט חמור יותר, כי אינו דורש כוונה, אבל ללא פסיקה לא נדע החיים איפה עובר הגבול הדק. תודה על השיעור המאלף, אורי

                  • השורה התחתונה
                    אורי (עוד לא עו"ד) | 03/12/2008 11:43

                    יעל, מצטער על "חטיפת" השאלה שלך, התשובה של עו"ד קריב מאתמול בערב עדיין עומדת במקומה, כן צריך אישור אבל הסיכוי של המעסיק לקבל אותו גבוהה. בהצלחה בהמשך, אורי