לא נכון

  • שעות חופשה
    עובדת שכירה | 02/12/2008 10:10

    שלום, אצלנו בחברה מדווחים בימים א', ב', ד', ה' - 8.50 שעות עבודה. בימי ג' מדווחים 9 שעות עבודה. כל זה על מנת להשלים ל-186 שעות חודשיות. אני עובדת גלובאלית, כך שאם אני מדווחת אפילו רק דקה של עבודה - אני אוטומטית מקבלת את מלוא השעות שאמורות להיות מדווחות באותו יום וכמובן שגם לא משלמים לי על שעות נוספות. אבל - אם אני חולה או לוקחת יום חופש בימי שלישי מורידים לי 9 שעות מהמכסה ולא 8.50 כמו בשאר הימים. האם זה נכון לעשות כך? מדוע אני נענשת על מחלה בימי שלישי? במידה ואסור לעשות כך מצד המעסיק - אשמח אם תפנו אותי לסעיף הרלוונטי בחוק. תודה מראש ויום נעים.

    • לא נכון
      עו"ד רענן קריב | 02/12/2008 15:08

      עובד גלובלי מקבל שכר חודשי. לכן אין מקום לחשב את שעות העבודה אלא רק את ימי העבודה. ויש לשלם שעות נופסות אלא אם משולם עבור שעות נוספות גלובליות, שעה ששעות נוספות נעבדות בפועל.

      • הבהרה
        עובדת שכירה | 11/12/2008 08:12

        תודה על תשובתך. בהמשך לשאלתי - אצלנו החופשה וחופשת המחלה מופיעות בתלוש משכורת במספר השעות שצברנו. לכן, מורידים גם שעות וחצאי שעות מהמכסה. במידה ולקחתי יום חופש ביום ג' - ירדו לי 9 שעות מהמכסה. במידה ומדובר ביום אחר בשבוע - רק 8.5 שעות ירדו לי מהמכסה. כעת - האם זה הוגן / נכון לעשות דבר כזה? תודה מראש.